İşte merak edilen Siri gerçekleri!

Neredeyse tüm iPhone kullanıcıları Siri'yi çok seviyor. Peki ama onu gerçekten kullanabiliyor mu?

İşte Siri gerçekleri!

Herkes heyecanla iPhone 5'i beklerken karşımıza çıkan iPhone 4S'in belki de en çok konuşulan özelliklerinden bir tanesi Siri idi.

Zaman içerisinde bazı kesimler tarafından kullanışsız bulunan ses tanıma asistanı Siri, yapılan bir araştırmaya göre 4S kullanıcılarının yüzde 87'si tarafından kullanılıyor. Parks Associates'in yaptığı araştırmaya göre, Siri üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Ankete katılan kullanıcılarınsa yüzde 90'lık bir kısmı, her ay en azından bir kere Siri'yi kullandıklarını, üçte birlik bir kesim ise Siri'yi günlük işlerinin vazgeçilmezi olarak gördüklerini söylüyor.

Pek tabi, beklendiği üzere büyük bir kesim halen Siri'nin tüm özelliklerini aktif bir şekilde kullanamıyor. Araştırmaya göre kullanıcılar genellikle Siri'yi telefon görüşmesi yapmak ya da mesaj atmak için kullanıyorlar ki bu özelliklere, indirilebilir uygulamalar sayesinde 4S harici telefon kullananlar da erişebiliyorlar.

Ve araştırmadan çıkan diğer sonuçlar... Haberimizin ikinci sayfasında...

Eğer Siri olmazsa...

Eğer Siri olmazsa...

Araştırmadan çıkan diğer rakamlarsa şöyle: Kullanıcıların yüzde 30'u Siri'yi e-posta için kullanıyorken, yüzde 32'lik bir kısım müzik dinlemek ve diğer bir yüzde 35'lik kısım sadece toplantılarını ayarlamak için kullanıyor.

Siri, iPhone'ların o kadar önemli bir parçası olmuş durumda ki, piyasa analizcilerine göre Apple bu teknolojiyi yeni sistemlere de taşımak zorunda. Bu duruma verilecek en güzel örneklerden biriyse Apple'ın en geç yıl sonunda piyasaya çıkarmaya çalıştığı Apple TV için kullanacağı ses kontrol sistemi. Şimdilik sadece bir dedikodudan öteye gidemeyen sisteme göre Apple, geleneksel televizyon kumandalarının yerine insan sesini algılayan farklı bir teknoloji getirecek ve böylece "Sesi aç." dediğimiz anda televizyonumuz bu komutu anlayacak.

Araştırmanın diğer sonuçlarına göreyse katılımcıların yüzde 55'i Siri'yi beğendiklerini dile getirirken, sadece yüzde 9'luk bir kesim aksi yönde fikir beyan etmiş.

Okuyucu Yorumları