İşte Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL!

Windows 10 tabanlı Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL Türkiye'de satışa çıkıyor!

Yeni Lumia'lar tanıtıldı!

Microsoft'un Windows 10 tabanlı ve Microsoft markalı ilk telefonları Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550 Şubat ayında Türkiye'de satışa çıkıyor. Merakla beklenen Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL, 2250 TL'den başlayan fiyatlarla kullanıcıların beğenisine sunulurken; uygun fiyat-yüksek performans dengesine sahip olan Microsoft Lumia 550 de 599 TL satış fiyatı ile kullanıcıyla buluşacak. Tüketici elektroniği mağazaları ve online mağazalarda satışta olacak cihazlar, akıllı telefon pazarında ezber bozacak.

"Önce Mobil, Önce Bulut" vizyonu ile bireylere ve kurumlara güç katmayı hedefleyen Microsoft, akıllı cep telefonu pazarına ivme kazandıracak yeni cihazları Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550'nin tanıtımını 23 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirdi.

Microsoft'un amiral gemisi akıllı telefonları Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL, Windows 10 tabanlı en yeni ve en başarılı özelliklerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Windows Hello Beta ve süreklilik modu Continuum gibi özelliklerle kullanıcılara tanıdık bir deneyim sunan cihazlar, görüntü kalitesi yüksek HD ekranı, 4K video çekme özelliğine sahip üç kat doğal LED flaşı ve 20 megapiksel "PureView" kamera gibi donanımları ile dikkat çekiyor.

Şubat ortasında satışa sunulacak olan Microsoft Lumia 550 ise Windows 10 yüklü olarak gelen en uygun fiyatlı akıllı telefon olarak ön plana çıkıyor. 599 TL satış fiyatı ile büyük talep gören Lumia 550, 4G özelliğinin yanı sıra 4,7 inç'lik ekran ve uzun batarya ömrü ile uygun fiyat-yüksek performans dengesini en iyi yakalayan akıllı telefon olarak dünyada büyük ilgi görüyor.

Cep telefonu değil adeta cep bilgisayarı!

Microsoft Türkiye Mobil Cihazlardan Sorumlu Genel Müdürü Sertaç Şener cihazlarla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Microsoft misyonunu 'Bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarması için onlara güç katmak' olarak tanımlıyor. Buna bağlı olarak biz de iş süreçlerinde üretkenliği yeniden tanımlıyor; akıllı bulut platformları tasarlıyor ve kullanıcılarımıza daha kişisel bir bilgisayar deneyimi sunuyoruz." Sertaç Şener, "Bildiğiniz üzere, Windows 10, Continuum özelliği ile tüm cihazlarınızı birbirine bağlıyor. Microsoft'un amiral gemisi Lumia telefonların Windows 10 ile entegre oluşu sayesinde iş ve kişisel iletişimimize getirdiği konforun çok daha iyi farkına varacağız. Dünyanın en üretken telefonu Microsoft Lumia 950 ve 950XL ile artık PC'de yaptığınız tüm işleri telefonunuzda yapabilirsiniz. Microsoft'un bir başka küçük, kolay taşınabilir ama yetenekli ürünü Display Dock da bu konuda size yardım edecek. Akıllı telefon dünyasını ve mobiliteyi yepyeni bir seviyeye taşıyacak olan Microsoft Lumia telefonlar, tüm iletişim ihtiyacınızı tek bir cihazla kontrol etme imkanı sunmakla kalmayacak; Windows 10 tabanlı akıllı Lumia'lar, sizin en yakın çalışma arkadaşınız, cebinizdeki ofis olacak" dedi.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL: Yüksek kalite ve Donanım

Microsoft'un Windows 10 yüklü ilk cihazları Lumia 950 ve Lumia 950 XL, kullanıcılara OneDrive ve bulut aracılığıyla Office uygulamalarına ulaşma imkânı sağlıyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL'in Continuum özelliği, özel olarak geliştirilmiş ve opsiyonel olarak sunulan Microsoft Display Dock aksesuarı ile çalışıyor. Böylece, Windows 10 özelliği ile kullanıcılar telefonlarını bilgisayar gibi kullanabiliyor. Lumia 950 ve Lumia 950 XL, büyük ekranda Windows 10 tabanlı PC deneyimini Microsoft Display Dock ile HDMI aracılığıyla HD TV'ye; Display Port ile de bilgisayar monitörüne, klavyeye ve bir fareye bağlanabiliyor. Ayrıca, Windows uygulamalarının boyutları, kullanıcıların ilave ekran ve girdilerden yararlanmaları için otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Yüksek kalite ve donanıma sahip bu akıllı telefonlar kullanıcılara üstün bir performans imkanı sağlıyor. Her iki cihaz da güneş ışığında başarılı fotoğraf ve video çekerken 950 XL 518ppi, 950 ise 563ppi rahat okuma özelliği içeren QuadHD AMOLED ekrana sahip.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL'in Microsoft "Pure View" teknolojisiyle kullanıcılar, 20MP sensör ve üçlü LED doğal flaşlı kamera ile mükemmel fotoğraf çekme fırsatı buluyor. En zorlu şartlarda dahi en iyi fotoğrafları yakalama özelliğine sahip yeni Lumia cihazlar, aynı zamanda çekilen fotoğrafları otomatik olarak Windows fotoğraf uygulaması uygulaması ile tüm Windows cihazlarla ve başka kişilerle paylaşma imkanı sunuyor.

Bütün bu özellikleri aktif edebilmek için her iki telefonda da en son jenerasyon Qualcomm® Snapdragon™ işlemci kullanılıyor.

İşte Microsoft Lumia 950

İşte Microsoft Lumia 950

PC gibi çalışan Lumia 950 ile tanışın. Windows 10'u çalıştırma özelliği, 5.2-inch Quad HD ekranı ve 8.25mm incelikle, Lumia 950 en iyi Windows deneyimini yaşatmak için tasarlandı. Lumia 950, 2250 TL fiyat etiketiyle şubat ayında tüketicilerle buluşacak.

Özellikleri ve Faydaları

  • En iyi Windows 10. Lumia 950, Windows 10 ile birlikte Cortana, Microsoft Office, Windows Store gibi özellikler sayesinde daha kişisel ve üretken bir deneyim sunuyor.

  • Continuum ve Microsoft Display Dock. Lumia 950'yi opsiyonel olarak sunulacak Microsoft Display Dock aksesuarı ile bilgisayar gibi büyük ekranda kullanmanız mümkün. Microsoft Display Dock size büyük ekranda klavye ve mouse ile Continuum deneyimi yaşatırken aynı zamanda cihazınızı da şarj ediyor. Bağlantı kurduğunuzda Windows uygulamaları kendini akıllı bir şekilde ölçeklendiriyor ve büyük ekranda çok güzel bir görüntü almanızı sağlıyor. İster Microsoft Office dökümanları üzerinde çalışın, ister internette gezinin, ister çocuklarınız için film açın. Artı olarak, büyük ekranda çalışırken telefonunuzu bağımsız bir şekilde görüşme yapmak veya sms atmak için kullanabilirsiniz. Microsoft ve Office Outlook deneyimlerini mobilde yaşayın veya Office 365 kullanarak Microsoft Display Dock aracılığıyla PC benzeri bir deneyimi büyük ekranda yaşayın.

  • Mükemmel görüntüler yakalayın. PureView kamera, 20 MP sensörü ve 3 kat artırılmış doğal LED flaşı sayesinde en zorlu şartlarda en güzel fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. Rich Capture otomatik olarak en iyi kamera modunu seçiyor ve en iddialı durumlarda en iyi fotoğrafları çekmenize yardımcı oluyor. 4K video özelliği hiçbir detayı kaçırmamanızı sağlıyor.

Teknik Özellikler

İşletim Sistemi

Windows 10

Boyutlar

Boyutlar: 145 x 73.2 x 8.25 mm

Ağırlık: 150 g

Kasa: Polikarbon

Renkler: siyah, beyaz

Fiziksel butonlar: güç, ses, kamera

Hafıza

32 GB telefon hafızası ve 200 GB'a kadar artırılabilir bellek

OneDrive depolama

Ekran

Ekran: 5.2-inch Quad HD AMOLED Corning® Gorilla® Glass 3 ekran

Çözünürlük: 2560x1440 (564 ppi)

Görüntü oranı: 16:9

Dokunma: Çok dokunuşlu

Ana işlemci

Qualcomm Snapdragon,808 işlemci, 6 cekirdek CPU,64 bit

Wi-Fi: MIMO, WLAN IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth 4.1

Batarya

Çıkarılabilir 3000mAh battery, hızlı USB-C şarj, wireless şarj

Batarya ömrü

Bekleme

275 saat

Wi-Fi kullanımı

9.5 saat

2G konuşma

23.0 saat

3G konuşma

18.0 saat

MP3 dinleme

67.0 saat

Video oynatma 1080p

10.0 saat

Kamera

Rear-facing PureView camera with 20MP sensör, Zeiss optics, OIS, üçlü doğal led flaş, and 4K video kaydı

5MP geniş açı 1080p ön kamera

Bağlantı Noktaları

200 GB'a kadar bellek artışını destekleyen microSD™ yuva

USB-C şarj yuvası, AV bağlantısı ve şarjı

3.5mm kulaklık girişi

Tek ve çift sim kart seçenekleri seçenekleri mevcut

Sensörler

Akselerometre

Çevreleyen ışık sensörü

Barometre

Cayroskop

Manyetometre

Yakınlık sensörü

Güç sağlayıcı

Microsoft USB-C Fast Charger (AC-100)

Lokasyon

A-GLONASS

A-GPS

Barometre

Hücresel

Wi-Fi ağ konumlandırma

Cayroskop

Kutu içindekiler

Lumia 950

3000 mAh batarya

Microsoft USB-C Hızlı şarj (AC-100)

Microsoft USB-C Kablo (CA-232CD)

Hızlı rehber

Önceden yüklü olanlar

Creative Studio

Gadgets

Lumia Help+Tips

MixRadio8

Photos plug-ins9

Transfer my Data

Garanti

1 yıl limitli donanım garantisi

İşte Microsoft Lumia 950 XL

İşte Microsoft Lumia 950 XL

8.1mm incelikle oldukça zarif hatlara sahip olan Lumia 950 XL Windows 10, Continuum ve 5.7 inc Quad HD ekranı ile göz kamaştırıyor, PC gibi çalışıyor. Üretken olmak için yeterince büyük, günlük telefon ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterince mobil. Lumia 950, 2550 TL fiyat etiketiyle şubat ayında tüketicilerle buluşacak.

Özellikleri ve Faydaları

  • Windows 10 deneyimi. Windows 10 Windows Store, OneDrive, Cortana, Microsoft Office Mobile ve Outlook ile telefonunuz, PC'niz ve tabletinizdeki bilgilerinize kusursuz bir şekilde erişmenizi sağlıyor. Lumia 950 XL Windows 10 deneyimini hayatınıza taşıyor.

  • Continuum. Lumia 950 XL'i opsiyonel olarak sunulacak Microsoft Display Dock aksesuarı ile bilgisayar gibi büyük ekranda kullanmanız mümkün. Microsoft Display Dock size büyük ekranda klavye ve mouse ile Continuum deneyimi yaşatırken aynı zamanda cihazınızı da şarj ediyor. Bağlantı kurduğunuzda Windows uygulamaları kendini akıllı bir şekilde ölçeklendiriyor ve büyük ekranda çok güzel bir görüntü almanızı sağlıyor. İster Microsoft Office dökümanları üzerinde çalışın, ister internette gezinin, ister çocuklarınız için film açın. Artı olarak, büyük ekranda çalışırken telefonunuzu bağımsız bir şekilde görüşme yapmak veya sms atmak için kullanabilirsiniz. Microsoft ve Office Outlook deneyimlerini mobilde yaşayın veya Office 365 kullanarak Microsoft Display Dock aracılığıyla PC benzeri bir deneyimi büyük ekranda yaşayın.

  • Üstün performans. Lumia 950 XL'in 3340 mAh bataryası ile şarj sorunu sona eriyor. USB-C üzerinden de hızlı şarj özelliğinin eklenmesiyle, Lumia 950 XL bataryanızın yarısını yarım saat4 içinde full dolduruyor. Kabloları saf dışı bırakmak isteyenler için wireless şarj özelliği5 de bulunuyor.

Teknik Özellikler

İşletim Sistemi

Windows 10

Boyutlar

Boyutlar: 151.9 x 78.4 x 8.1 mm

Ağırlık: 165 g

Kasa: polikarbon

Renkler: siyah, beyaz

Fiziksel butonlar: güç, ses, kamera

Hafıza

32 GB7 telefon hafızası ve 200 GB'a kadar artırılabilir bellek

OneDrive depolama

Ekran

Ekran: 5.7-inch Quad HD AMOLED Corning® Gorilla® Glass 4 display

Çözünürlük: 2560x1440 (518 ppi)

Görüntü oranı: 16:9

Dokunma: Çok dokunuşlu

Ana işlemci

Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 8 çekirdek CPU, 64 bit

Wi-Fi: MIMO, WLAN IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth 4.1

Batarya

Çıkarılabilir 3340mAh batarya, hızlı USB-C şarj, wireless şarj

Batarya ömrü:

Bekleme

300 saat

Wi-Fi kullanımı

25.0 saat

2G konuşma

19.0 saat

3G konuşma

75.0 saat

MP3 dinleme

11.0 saat

Video oynatma 1080p

11.0 saat

Kamera

Rear-facing PureView camera with a 20-megapiksel sensör, Zeiss optics, OIS, Üçlü doğal led flaş , and 4K video kaydı

5MP geniş açı 1080p ön kamera

Bağlantı Noktaları

200 GB'a kadar bellek artışını destekleyen microSD™ yuva

USB-C şarj yuvası, AV bağlantısı and şarjı

3.5mm kulaklık girişi

Tek ve çift sim kart seçenekleri seçenekleri mevcut

Sensörler

Akselerometre

Çevreleyen ışık sensörü

Barometre

Cayroskop

Manyetometre

Yakınlık sensörü

Güç sağlayıcı

Microsoft USB-C Hızlı şarj (AC-100)

Lokasyon

A-GLONASS

A-GPS

Barometre

Hücresel

Wi-Fi ağ konumlandırma

Cayroskop

Kutu içindekiler

Lumia 950 XL

3340mAh batarya

Microsoft USB-C Hızlı Şarj (AC-100)

Microsoft USB-C Kablo (CA-232CD)

Hızlı rehber

Önceden yüklü olanlar

Creative Studio

Gadgets

Lumia Help+Tips

MixRadio9

Photos plug-ins10

Transfer my Data

Garanti

1 yıl limitli donanım garantisi

Okuyucu Yorumları