İşte Microsoft'un yeni logosu!

Microsoft, 25 yıldır hiç vazgeömeden kullandığı logosunu sonunda değiştiriyor. İşte yeni logo!

İşte Microsoft'un yeni logosu

Microsoft'un 25 yıldır kullandığı logo, sonunda değişiyor. Şirketin YouTube kanalında yayınlanan bir video ile resmi olarak duyurulmuş olan logo, eski logonun "agresif" havası yerine daha yumuşak bir izlenim veriyor.

Microsoft'un kendi yazı tipi olan Segoe ile hazırlanan yeni logoda, eskisi ile tek bir ortak nokta var; o da f ve t harflerinin yine birbirine yapışık olması. Logonun en can alıcı noktası ise, tabii ki 4 renkli kareden oluşan ve yeni Windows logosunu andıran sembol.

Microsoft sözcüsü Jeff Hansen, logodaki renkli karelerin, Microsoft'un farklı ürün gruplarını sembolize ettiğini söylüyor. F ve t harflerinin neden yine bitişik olduğunu ise, "yeni logo ile hem geleceğe bakışımızı, hem de geçmişe bağlılığımızı göstermek istiyoruz" diyor Hansen.

Aslında Segoe yazı tipi hazılanmış Microsoft markası, Ağustos ayının başlarında, pek çok yeni Microsoft donanımı üzerinde boy göstermişti. Ancak Microsoft o zaman yaptığı açıklamada, bunun yeni bir logonun işareti olmadığını duyurmuş, sadece kendi yazı tiplerini kullanmayı tercih ettiklerini ilan etmişti. Ve bugün geldiğimiz nokta, bize bir kez daha şunu ispatlamış oldu: "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!"

Microsoft'un yayınladığı videoya ulaşmak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları