İşte Nintendo'nun ilk iOS - Android oyunu!

Oyun devinin iOS ve Android için hazırladığı ilk oyun, nihayet belli oldu!

İlk oyun belli oldu!

Nintendo hayranları uzun yıllardır firmanın sevilen ve tanınan karakterlerinin akıllı telefonlara gelmesini bekliyorlardı. Görünene göre oyun devi, Wii U'nun pek de başarılı sayılamayacak satışlarının ve gerileyen gelirinin ardından, oyunlarını akıllı telefonlar için sunmaya başlıyor. Her ne kadar bu ilk resmi mobil oyun Mario veya Zelda olmasa da, duyuruya göre akıllı telefonlarda karşılaşacağımız ilk Nintendo oyunu olması açısından önemli: Pokémon Shuffle

Pokémon Shuffle aslında tam anlamı ile yeni bir oyun sayılamaz çünkü bu yılın daha erken dönemlerinde Nintendo 3DS için yayınlanmıştı. Pokémon Shuffle, aynı Pokémon'ları sıralamaya dayanan bir bulmaca (puzzle) oyunu olarak tanımlanabilir. Oyun, popüler mobil puzzle oyunları "Candy Crush" ve "Bejeweled" ile benzerlikler göstermekte. Pokémon'lar yanyana getirildiklerinde ortadan kayboluyorlar oyuncuların bölümü geçmelerine imkan tanıyorlar. Her seviye geçildiğinde, oyunculara yeni Pokémon'lar yakalama ve toplama ödülü veriliyor.

Oyun, bu yılın ilerleyen zamanlarında iOS ve Android için ulaşılabilir olacak.

Bu yılın E3'ündeki pek etkileyici olmayan gösterimin ardından, mobil oyun marketine bu kadar geç girmenin Nintendo'ya ne kadar faydası olacağı tartışılabilir. Ayrıca firma, Wii U'nun varisi olacak olan yeni konsolu üzerinde de çalışmakta ancak bu konsol hakkındaki bilgiler oldukça sınırlı.

Okuyucu Yorumları