İşte otomobile özel Windows 8 konsepti!

Böyle Windows görmediniz! Microsoft, otomobiller için geliştirdiği Windows arayüzünü ortaya çıkardı!

Bu Windows, başka Windows!

Microsoft'un otomobiller için geliştirdiği Sync sistemi, birkaç senedir piyasada. Ancak sistemi geleceği son aylarda tartışma konusu olmuş durumda. Boş durmayan Microsoft ise BUILD 2014 konferansında yeni nesil otomobil içi teknoloji konseptini ortaya çıkardı.

Microsoft'un etkinlikteki "Windows and the Internet of Things" panelinde tanıttığı yeni konsept, Windows 8 ve Windows Phone'daki kutucuklu Metro arayüzünü temel alıyor. Microsoft'tan Steve Teixeira, etkinlikte yeni konsepti çalışır halde gösterdi. Resimlerde de görebileceğiniz gibi Metro arayüzüne sahip konsept, belirli uygulamaları otomobilin giriş ekranına sabitlemenize izin veriyor.

Tanıtımda gösterilen uygulama mağazası, geliştiricilerin otomobillerde çalışacak Windows uygulamaları yapabileceklerini gösteriyor. Teixeria, araştırmaların sürücülerin gözünü yoldan sadece birkaç saniye ayırmasının büyük kazalara yol açabildiğini vurgularken, uygulamaların sürücünün dikkatini dağıtmayacak biçimde tasarlanacağını/değiştirileceğini söyledi.

İşte otomobile özel Windows 8 konsepti!

Konsept, şu sıralar Seattle yarış pistinde test edilmeye başlanmış durumda. Ancak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft'un yeni otomobil arayüzünden daha fazla ekran görüntüsü, sonraki sayfada.

Microsoft'un konseptinden 3 görüntü daha!

Microsoft'un konseptinden 3 görüntü daha!

İşte otomobile özel Windows 8 konsepti!

İşte otomobile özel Windows 8 konsepti!
Okuyucu Yorumları