İşte Panasonic'in gerçek dev ekranı!

Daha önce 4K çözünürlüklü bir ekran görmüş olabilirsiniz ama bu kadar büyüğünü görmediğinize eminiz!

Gerçek dev ekran!

Panasonic, geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük yüksek çözünürlüklü LED TVsi olan "Big Hoss"u Fort Worth'te yer alan Texas Motor Speedway'de tanıtmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise, firma, "we make it big" sloganı ile ortaya koyduğu iddiayı yükselterek dünyanın en büyük 4k ultra-yüksek çözünürlüklü ekranını Louisville'de yer alan Churchill Downs at yarışı pistinde dünyaya tanıttı. Bilindiği gibi 4K teknolojisi, standart HD'den dört kat yüksek bir görüntü çözünürlüğü sunuyor.

Yerden 24 metre yukarıda duran ekran yaklaşık olarak 52 metre genişliğinde ve 27 metre yüksekliğinde. Ayrıca ekran "Big Board" adı ile kayıtlara geçmiş durumda. Ekranın kullanım amacı ise, yarışların tekrar gösterimlerini ve yakın çekimlerini göstermenin yanı sıra, bahis oranlarını ve yarış sonuçlarını göstermek olacak.

Bu devasa ekranın inşaatı Aralık ayında başladı ve sadece dört ay sürdü. Ekranın yerine sabitlenmesi için 12 çelik kolon kullanıldı; kolonlar yerin 14 metre altına çakılarak ana kayaya ulaştırıldı. Panasonic'in söylediğine göre bu işlem sayesinde ekran, saatte yaklaşık olarak 145 km hızına sahip rüzgarlara dayanabilecek kadar sağlam bir yapıya sahip olmuş durumda.

281 trilyon renk gösterebilen Big Board, yaklaşık olarak 300 metre uzaklıktan bile görülebiliyor...

Okuyucu Yorumları