İşte, Steam Controller'ın son hali!

Uzun süredir üzerinde çalışılan, pek çok değişim geçiren Steam Controller, son haliyle ortaya çıktı!

İşte son hali!

Valve, GDC fuarında hayranlarını bir hayli sevindirdi. Steam Machines, HTC Vive ve Source 2, pek çok kişiyi heyecanlandırmak için yeterliydi. Ancak firmanın Steam Controller'ı da GDC'de bulunmaktaydı. Kontrol kolunun kendisi gösterim alanında gözükmese de, fotoğraflar, kontrolcünün final sürümüne işaret ediyor.

Bu kolun son sürüm olması bekleniyor ancak Valve'nın bazı küçük değişiklikler yapması mümkün olabilir. Kol, Kasım ayında Steam Machine'ler ile beraber sunulacak.

Göründüğü üzere, dokunmatik geribildirim yüzeyleri kendilerini bu kolda göstermekteler ve daha geleneksel analog yönlendirme çubuğu sol tarafta bulunurken, hemen yanında da komut tuşları bulunmakta. Kolun üst kısmında ise her iki tarafta birer tuş ve hemen altlarında "kanatçık tuşları" bulunmakta.

Valve'in buradaki amacı, fare ve tuş takımının görevini tek başına gerçekleştirebilen bir kontrol kolu yaratmak. Sağ taraftaki dokunmatik yüzey, yaklaşık olarak fare topu gibi bir göreve sahip durumda ancak Valve, kolda bulunan komutları istediğiniz gibi kişileştirmenize imkan tanıyacağını belirtmekte.

Sol taraftaki dokunmatik yüzey ise yön tuşlarının izine sahip ve buraya da istediğiniz komutları atayabileceksiniz. Tabii ki bu yüzeylerin kullanımlarına alışmak için, bir miktar sürenin geçmesi gerektiğini de söylemek gerekiyor.

Steam Controller, 2013 yılında ilk kez gösterildiğinden beri pek çok değişim geçirdi. Dokunmatik yüzeylerin tam olarak fare işlevini gösterip gösteremeyeceği konusunda halen emin olamasak da, bu yılın sonlarına doğru tam kullanımlarının nasıl olacağı hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olacağımız kesin...

Okuyucu Yorumları