İşte Surface Pro 4'ün sıvı soğutma sistemi!

Microsoft'un yeni Surface Pro 4'ünün içerisindeki yeni sıvı soğutma sistemi, böyle göründü!

Surface Pro 4 böyle "soğuyor"

Microsoft'un Salı günü tanıttığı Surface Pro 4'ün özelliklerinden bir tanesi, geliştirilmiş sıvı soğutma sistemiydi. Başta önemsiz gibi görünse de Microsoft'un sahnede uzunca bahsettiği geliştirme, Surface Pro 4'ün selefinden çok daha serin kalabilmesini sağlıyor.

Bir önceki nesil Surface, sahip olduğu sıvı soğutma sistemi sayesinde işlemciyi yoğun olarak kullanan görevlerde bile serin kalabiliyordu. Bunun için içi su dolu, at nalı şeklinde bir bakır borudan faydalanılıyordu. Bu boru işlemcinin üzerinden geçiyor ve sıvıyı ısıyla buhara dönüştürüyor, ardından sıvıyı fan kısmına taşıyarak yoğunlaştırıyordu. Bunun ardından sıvı, tekrar işlemciye doğru yolculuğuna başlıyordu. Bu yöntem işe yarasa da, sıcaklık cihazın bir kısmında yoğunlaşmaktaydı.

Surface Pro 4'ünün içini açan bir kullanıcı ise imgur'da paylaştığı fotoğrafla yeni tabletin sıvı soğutma sistemindeki farklılıkları gösterdi.

Kullanıcıya göre Surface Pro 4'te işlemciye temas eden metal tüpün içerisindeki sıvı, kaynayıp buharlaştıktan sonra iki yola ayrılıyor; fana ve kickstand'ın bulunduğu konuma doğru gidiyor. Bu sayede Surface Pro 3'ün aksine, günlük normal işlemlerde fanın çalışmasına gerek kalmıyor. Surface Pro 4, yoğun yük altında kalsa bile ısı, daha eşit dağıtıldığından ve tek bir noktada yoğunlaşmadığından cihaz, biraz daha serin kalıyor.

Microsoft, benzer bir sıvı soğutma sistemini yeni Lumia 950 ve 950 XL amiral gemisi telefonlarında da kullandığını açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları