İşte Veri Merkezlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşte 5 adımda yönetilen hizmetlerde dikkat edilmesi gerekenler.

5 adımda dikkat edilmesi gerekenler

Veri merkezlerinden hizmet alan işletmeler katma değerli hizmetlerden faydalanarak iş sürçlerini zenginleştiriyorlar. Özellikle profesyonel bir sunucu yönetimi ile iş süreçlerinde kesintisizlik ve verimlilik anlamında büyük bir avantaj elde ediyorlar. Ülkemizdeki birçok işletmenin yerel veri merkezlerini tercih ettiğini belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, "Güvenilir bir yapı kurulmasını tercih eden, verilerine her zaman ulaşmak isteyen ve herhangi bir gecikme yaşamak istemeyen işletmeler, yerel veri merkezlerinden hizmet alıyor. Alınan hizmetin kalitesi ise işletmelerin dijitalleşme olanaklarını ve stratejilerini etkiliyor," dedi. Abalı, veri merkezlerinin sunduğu katma değerli hizmetlerden daha iyi yararlanmak isteyen işletmelere önerilerini şu şekilde sıraladı:

İşte Veri Merkezlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Veri merkezinin konumuna dikkat edin. Hizmet aldığınız veri merkezinin gecikme sürelerini minimuma indirebilmesinde coğrafi yakınlık büyük önem taşıyor. Bunun yanında gerekirse bulunduğu yere giderek istediğiniz zaman altyapıyı inceleyebileceğiniz ve denetleyebileceğiniz yakınlıkta konumlanması da ek bir avantaj.
  • Hizmet çeşitliliğine dikkat edin. Hizmet aldığınız veri merkezinin potansiyelinden emin olmak için hangi hizmetleri sundukları hakkında detaylı bilgi edinin. Hem hizmet hem de donanım anlamında kullanıcılara sunabildikleri konfigürasyon çeşitliliği de ipucu verecektir.
  • Esnekliğinden emin olun. Özel günlerde, ani performans artışı istenen anlarda sanallaştırılmış bir ortamda, ne kadar ölçeklenebilir bir yapı olduğunu test edin. Kapasitenin ne kadar artabildiğini sorgulayın.
  • Güvenlik her zaman öncelikli olmalı. Yalnızca sanal katmanlarda değil, fiziksel güvenliğin de iyi kurgulandığından emin olun. Örneğin Radore veri merkezinde bir kişinin sunuculara ulaşması için 7 kapıyı geçmesi ve biyometrik kimlik doğrulama sistemlerini aşması gerekiyor.
  • Her zaman erişilebilir olduğunu kontrol edin. Veri merkezinin operatör bağımsız şekilde hizmet verebildiği, birbirini yedekleyen ağ altyapısına sahip olduğundan emin olun. Ayrıca düşük gecikme süreleri için de fiber ağına yakınlığını sorgulamanızda fayda var.
Okuyucu Yorumları