İşte Windows 10'un bedava destek süresi!

Windows 10'a bedava geçiyorsunuz... Peki ama ücretsiz desteği ne kadar süreyle alacaksınız?

Windows 10 ne kadar bedava?

Microsoft, Ocak ayında Windows 10 için ücretsiz yükseltme seçeneği sunacağını açıklayarak, Windows 7 ve Windows 8.1'in lisanslı sürümüne sahip kullanıcıların, yeni işletim sistemine ücretsiz olarak geçebileceğini duyurmuştu.

Redmond merkezli yazılım devi "cihazın desteklenen ömrü" süresince kullanıcıların hiçbir ücret ödemeden güncellemeler almaya devam edebileceklerini de belirtmişti. Ancak üstü kapalı olarak geçiştirilen bu zaman dilimi, büyük bir kavram kargaşasını da beraberinde getirmişti.

Ama şimdi, Microsoft'un 26 Haziran'da paylaştığı gelir erteleme planlarını içeren PowerPoint sunusunda, bu konuya ışık tutacak bilgilerin olduğu tespit edildi. Buna göre şirket Windows 10 için 2 ila 4 yıl boyunca ücretsiz güncellemeye imkan verecek. Bu süre ise kurumsal ve diğer kullanıcılar gibi müşteri tipleri göz önüne alınarak belirlenecek.

Bu bilgi her ne kadar, Windows 10'un sadece 2 ila 4 yıl arasında ücretsiz olacağı ve sonrasında ücret talep edileceği şeklinde yorumlansa da, pek çok analist, durumun yanlış anlaşıldığını düşünüyor. Windows 8 yayınlandığında da, benzer bir destek süresi ortaya çıkmıştı. Ancak bu süre içerisinde Windows 8.1 geldi ve tarih daha ileriye atılmış oldu. Ve şimdi de Windows 10 geliyor ve destek süresi yine ileri atılıyor.

Kısacası, ortaya çıkan sunum notlarını iki farklı yöne çekmek de mümkün. Biz, Microsoft'un 2 ila 4 yıl içerisinde ücretsiz desteği kesip kullanıcılarını yarı yolda bırakmasına pek ihtimal vermiyoruz. Ama yine de, kötü bir sürpriz olabileceğini aklınızın bir köşesinde bulundurmanızda yarar var.

Okuyucu Yorumları