İşte Windows 10'un yeni Başlat menüsü!

Windows 10'un büyük güncellemesiyle Başlat menüsüne ne gibi değişiklikler gelecek? Cevaplıyoruz!

İşte yeni Başlat menüsü!

Windows 10'un Başlat menüsünde yapılması planlanan değişiklikler, Microsoft tarafından gösterildi.

Windows 8'de kaldırılmasıyla hassas konulardan biri haline gelen Başlat menüsü, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi Anniversary Update'te bazı değişikliklerle gelecek. Twitter'da bir Microsoft yazılım mühendisi tarafından paylaşılan bu animasyonlu GIF, değişikliklerin nasıl olacağının ipucunu veriyor:

Yeniliklerden birinin Başlat menüsüne tıkladığınızda Tüm Uygulamalar listesinin sol tarafta tamamen gösterilmesi olduğu anlaşılıyor. Şu an Tüm Uygulamalar'ı görmek için menünün sol altına tıklamanız gerekiyor. Ayarlar gibi şu anki Başlat menüsünde görünen bazı seçeneklerin ise hamburger menüsü (üç çizgili menü) altında gizlendiği anlaşılıyor.

Bu tasarımın kalıcı olup olmaması, muhtemelen kullanıcıların geri dönüşlerine bağlı olacak. Bazı kullanıcılar, Tüm Uygulamalar'ın bu kadar öne çıkmasının gerekmediğini söyleme şimdiden başlamış durumdalar.

Yenilenen Başlat menüsünün geçtiğimiz günlerde Build konferansında duyurulan Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi) ile gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları