İşte Windows XP'nin arka planının orijinali!

Windows XP'nin efsane duvar kağıdının orijinal hali nasıldı; bugün orası ne halde? Araştırdık...

"Bliss" bugün bu halde!

Hala milyonlarca PC'de kullanılan 12 yaşındaki işletim sistemi Windows XP'ye verilen resmi destek, önümüzdeki hafta sona erecek. Peki Windows XP'nin bol yeşilli varsayılan arka plan fotoğrafının nereden geldiğini hiç merak ettiniz mi?

CNet Avustralya'ya göre Microsoft, 1996'da fotoğrafçı Charles O'Rear tarafından Kuzey Kaliforniya'da Wine Country'de çekilen fotoğrafı kullandı (Bing Maps'te tam konuma buradan ulaşabilirsiniz). O'Rear, "Bliss" adını verdiği fotoğrafı Microsoft'un eş kurucusu Bill Gates'in başında bulunduğu Corbis stok görsel lisanslama şirketine 1999'da gönderdi. O'Rear, fotoğrafı gönderirken onun üzerinde herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

İşte Windows XP'nin arka planının orijinali!
Orijinal "Bliss". Fotoğraf: Charles O'Rear / MS

Daha sonra Microsoft, O'Rear'a fotoğrafı Windows XP'de duvar kağıdı olarak kullanma hakları için ödemede bulundu. O'Rear ve Microsoft, "Bliss" için ne kadar ödendiği konusuna açıklık getirmiyorlar. Ancak ödenen paranın, şimdiye kadar tek fotoğraf için ödenen en yüksek miktarlar arasında olduğuna inanılıyor.

İşte Windows XP'nin arka planının orijinali!
Bliss'in çekildiği yerin bugünkü görünümü

Böylece Bliss, tüm dünyada en çok bakılan fotoğraf haline geldi. Microsoft, orijinal fotoğrafı bir miktar kırpıp yeşil tepelerin renklerini canlandırmıştı; ancak bunlar dışında fotoğraf orijinaline çok benziyordu.

Okuyucu Yorumları