İşte yeni kurbanlar: Nokia Asha ve Series 40!

Nokia'nn tarihe gömdüğü ceplerin Nokia X ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı! İşte yeni kurbanlar...

Nokia, onları da "gömdü!"

Dün Nokia X serisinin sonunu ve işten çıkarmaları duyuran Microsoft, Nokia ile birleşmesinin ilk kurbanlarının bu kadarla kalmadığını, Nokia Asha ve Series 40 telefonları da öldüreceğini ortaya çıkardı.

Microsoft yöneticisi, eski Nokia CEO'su Stephen Elop, firma çalışanlarına gönderdiği bir epostada Smart Devices ve Mobile Phones iş bölümlerinin "tüm telefon çalışmalarından sorumlu tek bir iş bölümü olarak birleştirileceğini" söyledi. Bu bölümün başına Microsoft ve Nokia birleşmesi sonucunda Microsoft'a geçen Jo Harlow gelecek.

Harlow ise çalışanlara gönderdiği bir başka e-postada sadece Nokia X'i desteklemeyi durdurmakla kalmayacaklarını, Asha ve Series 40 telefonlarının da ömrünün sonuna geldiğini söyledi. Harlow'un sözleriyle cihazlar "bakım moduna alınacak" ve değişiklik "hemen etkili olacak". Bunlar elbette mevcut telefonların artık çalışmayacağı anlamına gelmiyor; ancak desteğin azaltılması ve kaldırılması bugünden itibaren gerçekleşecek. Bununla birlikte Microsoft, mevcut müşterilerini önümüzdeki 18 ay boyunca destekleyeceğini söylüyor.

Nokia'nın ucuz telefonlarının sonunun gelmesiyle Microsoft, daha da ucuz Windows Phone'ları piyasaya sürmesi için baskıya maruz kalacak. Piyasadaki en ucuz Windows Phone'lu telefonlar 100 dolardan başlıyor (yurtdışı fiyatı) ve bunun yarı fiyatına Android'li cepler bulmak mümkün.

Okuyucu Yorumları