İşte Yeni Nesil Dolandırıcılık Önleme Çözümleri

Kaspersky Lab'ten yeni nesil dolandırıcılık önleme çözümleri.

İşte dolandırıcılık çözümleri

Dijital kanalların hızlı büyüyüp gelişmesiyle birlikte, internet üzerinden dolandırıcılık da birçok farklı iş sektörü için bir sorun haline gelmeye başladı. Finans sektörünün yanı sıra sadakat programı sağlayıcıları ve e-ticaret şirketleri de bu durumdan etkileniyor. Bu şirketlerin, internet üzerinden yapılan işlemlerin güvenliğini artırması ve dolandırıcılık riskini (örn. hesapların ele geçirilmesi, yeni hesap dolandırıcılığı) en aza indirmesi giderek daha da önemli hale geliyor. Bu güvenliği sağlarken bir yandan da kullanıcı deneyimini iyileştirmeleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama gibi ek güvenlik önlemleri uygulamanın getirdiği maliyetleri azaltmaları gerekiyor.

İşte Yeni Nesil Dolandırıcılık Önleme Çözümleri

Kaspersky Advanced Authentication, şirketlerin bu zorlukları aşmasına yardımcı olmak için bir dizi teknolojiden faydalanıyor. Giriş ve oturum aşamalarındaki anormallikler veya olası dolandırıcılık faaliyetlerini tanıyabilen bu teknolojiler, tespit ettikleri durumları kurumun da kontrol etmesi için bildiriyor ve kullanıcının onayını alıyor.

Çözüm davranışsal ve biyometrik verileri, cihaz güvenilirliğini ve kişisel olmayan diğer meta verileri analiz ediyor. Makine öğrenimi ve karmaşık matematiksel algoritmalarla ise tespit oranı artarken anormal durumları belirleme süresi de azaltılıyor. Kimlik doğrulama sürecinde kullanıcının belirli bir işlem yapması gerekmiyor. Böylece şirketler müşterilerini elinde tutarak dijital kanallarının büyümesini sağlıyor.

Kaspersky Automated Fraud Analytics: Dolandırıcılık ve kara para aklamaya karşı bilinçli mücadele

Dolandırıcılık ve kara para aklama gibi finansal suçlar modern ekonomi için ciddi birer sorun olmaya devam ediyor. Bu nedenle devletler de bu tür suçları önlemek için yeni kanunlar çıkarıyor. Bu durum, yaptıkları işlemleri tamamen şeffaf hale getirmek zorunda olan finans kuruluşları üzerinde baskı oluşturuyor. Bu kuruluşlar yalnızca işlerinin devamı için değil değişen yönetmeliklere uymak için de şeffaf olmak zorunda.

Kaspersky Lab Automated Fraud Analytics, şirketlerin dolandırıcılıkla ilgili maliyetleri ve yönetmeliklere uyulmaması nedeniyle ceza alma riskini azaltmasına yardımcı oluyor. Dolandırıcılık istihbaratı sayesinde sektöre özel dolandırıcılık ve kara para aklama senaryolarına dair ekstra bir bilgiler sağlayan çözüm, bunları ciddi vakaları ilk aşamalarında otomatik olarak tespit eden gelişmiş teknolojilerle bir araya getiriyor.

Kaspersky Automated Fraud Analytics kullanıcı oturumu süresince, kullanıcının cihazı ve ortamı, davranışsal ve biyometrik diziler, RAT ve bot kullanımı, mobil zararlı yazılımlar ve internet üzerinden sızıntılar gibi kişisel olmayan yüzlerce veri toplayıp bunları analiz ediyor.

Çözüm bunun ardından elde edilen bulguları makine öğrenimi algoritmalarının yardımıyla Kaspersky Fraud Preventation Cloud ve büyük veri tabanlı global dolandırıcılık istihbaratı üzerinden, hesap ele geçirme, yeni hesap dolandırıcılığı ve kara para aklama belirtileriyle karşılaştırıyor. Bağlantı kurma ve eşleştirme özellikleri sayesinde ise çözüm ayrıca kurumlar arası kara para aklama işlemlerini de otomatik olarak belirleyebiliyor. Tipik profiller, kullanılan cihazlar, davranış biçimleri ve oturumlarda benzer operasyonlar için kullanılan birçok detay arasındaki korelasyon inceleniyor.

Kaspersky Lab Yeni İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alessio Aceti, konu hakkında şunları söyledi: "İnternet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık rahatsız edici bir sorun olmaya devam ediyor. Başta finans kuruluşları olmak üzere, işlerinin dijital kısımlarını geliştirmek için para ve kaynak ayıran birçok sektör bu riskle karşı karşıya kalıyor. İşte bu nedenle, ürünlerimizi belirli senaryolar ve ihtiyaçlara yönelik çok yönlü ve özel hazırlanmış çözümler içerecek şekilde yeniledik. Ekstra katman olmadan kullanıcıların kimliğini güvenli bir şekilde doğrulamaktan detaylı dolandırıcılık analizi ve istihbaratına kadar uzanan geniş çözümler sunuyoruz."

Okuyucu Yorumları