İşte yeni Surface'ler!

Microsoft, yeni Wndows'lu tabletlerini resmi olarak duyurdu! Karşınızda Surface 2 ve Surface Pro 2.

İşte yeni Surface'ler!

Microsoft'un Windows 8 ile birlikte tanıttığı en heyecan verici yenilik, kuşkusuz Surface tabletleri olmuştu. Geride kalan 1 yıllık zaman içerisinde Surface'ler farklı tepkiler aldı. Kimileri onları çok sevdi, kimileri yanına bile yaklaşmadı. Hal böyle olunca da, satış rakamları hiçbir zaman istenen seviyeye ulaşamadı.

Ve şimdi sıra, Surface için ikinci döneme geldi. Microsoft, bugün yaptığı tanıtımda iki yeni Surface modelini resmi olarak tanıttı. Bunlardan ilki, Surface 2 adını taşıyor. NVIDIA'nın Tegra 4 SoC'sini taşıyan cihaz, tam 4 GB RAM ile birlikte gelecek. İlk Surface'de Tegra 3 ve 2 GB RAM bulunuyordu.

32 veya 64 GB depolama alanı sunan Surface 2'de 10.6 inç'lik, 1080 p çözünürlüklü ekran bulunuyor. ARM tabanlı olduğundan, Surface 2'nin Windows RT ile çalışacağını zaten tahmin etmiş olmalısınız. Tegra 4 sayesinde, Surface 2, USB 3.0 standardını destekleyen ilk Windows RT'li tablet olmayı da başarıyor. Üzerindeki pil ise, cihazın 10 saat boyunca, şarja ihtiyaç duymadan çalışmasını sağlıyor.

Surface 2, aslında daha önceki Surface RT'nin yerine geçen bir model. Microsoft, yeni Surface'leriyle birlikte, Surface RT markasını da bırakmış durumda.

Ve daha güçlü bir Surface: Surface Pro 2... Haberimizin ikinci sayfasında...

Daha güçlü: Surface Pro 2

Daha güçlü: Surface Pro 2

Bugün tanıtılan ikinci Surface tablet ise, Surface Pro 2 adını taşıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi cihaz, Surface 2'ye oranla çok daha güçlü. Windows 8.1 ile çalışan Surface Pro 2'de Intel'in Haswell çipleri kullanılmış. RAM miktarı ise, küçük kardeşinde de olduğu gibi 4 GB. Ancak dileyenler, ekstra bir ücret ödeyerek bu miktarı 8 GB'a kadar çıkartabiliyorlar.

Depolama konusunda da cihazın 4 farklı alt modeli bulunuyor: 64, 128, 256 ve 512 GB. 1080 p çözünürlük sunan ekranın yanında, 3 adet USB 2.0 ve 1 adet USB 3.0 girişleri hemen dikkat çekiyor. Diğer giriş ve çıkışlar arasında DisplayPort, ethernek ve ses bulunuyor.

Her iki model için de ön siparişler yarın başlıyor. Surface 2'nin 32 GB'lık modeli 449 dolar, 64 GB'lık modeli ise 400 dolarlık fiyat etiketlerine sahip. Surface Pro 2'nun fiyatı ise 899 dolardan başlıyor (64 GB – 4 GB RAM). Ancak konfigürasyon arttıkça, fiyat da önemli oranda artıyor.

Her iki modelin de 22 Ekim'de raflarda olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları