İşte Yerli ve Milli Güvenlik Yazılımı Bekchy

NSS Teknoloji, yerli ve milli güvenlik yazılımı 'Bekchy'yi ulusal ve uluslararası pazara sundu.

Yerli güvenlik yazılımı Bekchy

Katma değerli güvenlik çözümleri distribütörü olarak uçtan uca hizmet veren NSS Teknoloji, 20 yıllık sektör ve kanal tecrübesiyle iş ortakları üzerinden satış yapma hedefini bünyesinde geliştirdiği ve desteklediği çözümlerle güçlendiriyor.

NSS Teknoloji'nin girişimci bir ekiple yaptığı yeni iş birliği ile geliştirilen ve piyasaya sunulan, tamamen yerli, bulut tabanlı ve on-premise web uygulamaları güvenlik duvarı ürünü olan 'Bekchy', alışılmış güvenlik yazılımlarından farklı teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Düzenlenen tanıtım toplantısında Bekchy'nin sunduğu imkanlara dair bilgi veren NSS Teknoloji Türkiye Kurucusu Saygın Saman, sağladığı kolaylıklar ve faydaları şöyle anlattı:

"İnternet ortamında varlığını ve çalışmalarını sürdüren her şirket ya da bireyin kâbusu haline gelen siber saldırılardan korunmak için pek çok seçenek var ve genellikle karşımıza yabancı yazılımlar çıkıyor. Bu konuya kayıtsız kalamayarak bir grup Türk yazılımcıyla yaptığımız işbirliği sonucu Bekchy'yi ürettik. Rakiplerine kıyasla bir web sitesini ele geçirmek için bilinen tüm yöntemlere karşı %99.9 koruma sağlayan Bekchy bunu daha az maliyetle yapıyor. Zaman, para, emek, müşteri ve itibar kaybetme riskini ortadan kaldırmak, verilen hizmetin güvenliği ve sürdürülebilirliğini, kısacası geleceğini korumak adına çalışmalarını güvence altına almak isteyen müşterilerimize Bekchy'yi sunmaktan fazlasıyla memnunuz."

2020 yılının ilk çeyreğinde Amerika'da da bir yapı oluşturacaklarını belirten Saygın Saman, önümüzdeki ilk 5 yıllık hedeflerinin 100 bin müşteriye ulaşmak olduğunu eklediği konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünyada aktif olarak 400 milyon web sitesi kullanılıyorken 2018 yılında günde 37 bin olan web sitesi hacklenmesi 2019 yılında günde 90 bine ulaşmış durumda. Böylesi riskli bir ortamda Bekchy sunduğu faydalarla finans, bankacılık, sigorta, perakende, bilişim, telekomünikasyon, sağlık, savunma, enerji, kamu ve KOBİ'ler dâhil tüm sektörler için önemli bir ihtiyaç olarak dikkat çekiyor."

Toplantıda Bekchy hakkında teknik bilgileri ve rakip ürünlerle arasındaki farkları anlatan Bekchy Kurucu Ortağı Kenan Altun ise şunları söyledi:

"Siber saldırıya maruz kalan bir web sitesi, bünyesinde bulundurduğu tüm yönetici-kullanıcı şifrelerinin, veri tabanındaki tüm bilgilerin, dijital varlıkların; çalınması, silinmesi ya da web sitesinin tüm kontrolünün kaybedilmesi gibi risklerle karşı karşıya kalır. Böyle bir korkuyla hayatımızı sürdüremeyeceğimiz için de önlem almak isteriz ve bu tarz riskleri minimuma indirebilmek için gerekenleri yaparız.

Bekchy de bu aşamada firmaların ihtiyacı olan tüm güvenlik tedbirlerini sunar. Zero-Day olarak bilinen ataklara karşı kendi geliştirmiş olduğu algoritma ve kural dizileri ile atakları engeller, saldırgandan gelen istekleri keser. WAF ürünlerinin birçoğundan farklı olarak gelen ve giden isteklerin denetlenmesi amacıyla özel olarak geliştirilmiş 'Bekchy Engine' ve 'kural dizileri'ni kullanır."

Web sitelerinin karşılaşabileceği SQL Injection, SQL Bypass, XSS (Reflected/Stored/DOM), Shell & File Upload, Brute Force, JavaScript Injection gibi sıklıkla karşılaşılan saldırılara dur diyen güvenlik duvarı yazılımı Bekchy web sitesi içerisine kısa sürede kurulabiliyor. Gelen ve giden tüm isteklerin izlenebilmesine imkân tanıyan Bekchy, saldırı veya zararlı bir işlem tespit edildiğinde anında koruma sağlayarak e-posta, SMS veya Slack ile raporlama yapabiliyor.

Okuyucu Yorumları