İşten kovuldu, hacker'lığa soyundu

Kendi halinde bir bilgi sistemleri yöneticisi, işten çıkartılınca hacker'lığa soyundu ve...

İntikam için hack!

İngiltere'de 46 yaşındaki Julius Oladiran, iş arıyordu ve pek çok firmaya başvuruda bulundu. Sonunda bir firma özgeçmişi ile ilgilendi ve kendisini işe almayı kabul etti. Aslında Oladiran'ın özgeçmişi göz önüne alındığında daha çabuk iş bulmaması şaşırtıcı bile sayılabilirdi. Çünkü özgeçmişte üniversitede master yapmış olduğu ve devlet kurumlarında üst düzey görevler aldığı yazılıydı. İsmi açıklanmayan firma Oladiran'ı işe aldıktan sonra ise bazı problemler çıkmaya başladı. Bunlardan ilki Oladiran'ın özgeçmişinde yazılı olan becerilere pek de sahip olmayan bir görüntü çizmesiydi. Kendisine verilen görevleri düzgün şekilde yerine getiremiyordu.

Firma bunun üzerine 3 haftalık bir süreç sonunda Oladiran'ın işine son verdi. Ama asıl ne olduysa bundan sonra oldu. Her şey bir çalışanın bilgisayarındaki fare imlecinin kendi kendine hareket ettiğini fark etmesiyle başladı. Bu konuyu amirlerine ileten çalışanın bilgisayarı incelemeye alındı ve pek çok yasa dışı casus yazılım ile dolu olduğu ortaya çıktı. İncelemeler devam edince bu işte Oladiran'ın parmağı olduğu ortaya çıktı.

Oladiran, eski iş arkadaşlarının kendisi hakkındaki konuşmalarını takip etmek istemiş ve casus yazılımlar yüklemişti. Hakkında hemen dava açılan Oladiran'ın bazı şirket yazışmalarını da sildiği anlaşılınca 3 ay hapis ve 3200 sterlin (yaklaşık 7500 TL) cezasına çarptırıldı.

Okuyucu Yorumları