İsteseniz de, istemeseniz de Windows 10!

Windows 7 veya 8.1 kullanıyorsanız, rezerve etmediyseniz bile Windows 10'u indirmiş olabilirsiniz!

İstemeseniz de Windows 10...

Microsoft, Windows 10'a geçmenizi o kadar çok istiyor ki, siz isteseniz de, istemeseniz de onu bilgisayarınıza indiriyor. Yazılım devi, The Register'a yaptığı bir açıklamada Windows 10 için gerekli dosyaların Windows 7 ve Windows 8.1 sistemlerinde Windows Update yoluyla indirildiğini, bunun "rezervasyon" işlevini yapmamış olsanız bile gerçekleştiğini doğruladı.

Firma, The Register'a epostayla verdiği cevapta şunları söyledi: "Windows Update yoluyla otomatik güncelleme almayı tercih edenlerin Windows 10'a hazırlanmasına yardımcı olmak için gerekli dosyaları indiriyoruz. Bu sayede daha iyi bir yükseltme deneyimi sağlıyor ve müşterimizin en son yazılımı kullandığında emin olabiliyoruz."

Sorun ise Windows 10'un kurulum dosyalarının boyutunun 3GB'a ulaşabilmesi. Bu, hem kotalı internet kullanıcılarının canını yakabilir, hem de disk alanı dar olan kullanıcılara ek yük getirebilir. Microsoft, Windows 10 dosyalarının sadece otomatik güncellemeleri almayı tercih edenlere sunulduğunu söylese de, otomatik güncellemeleri kapatmak, kritik güncellemeleri almamak, dolayısıyla sisteminizi tehlikeye atmak anlamına geliyor.

Bununla birlikte Microsoft'a göre Disk Temizleme aracını kullanarak Windows 10 güncelleme dosyalarını silebiliyorsunuz. Böylece Windows 10 kurulum dosyaları için harcanan disk alanınızı tekrar boşaltmış oluyorsunuz. Ancak firma, harcanan veri kotası hakkında herhangi bir şey söylemiyor.

Okuyucu Yorumları