İsveç Seks Federasyonu, gerçekten bir Avrupa Seks Şampiyonası düzenliyor mu?

Gündemi meşgul eden ve İsveç Seks Federasyonu’nun seksi bir spor dalı olarak kabul ederek düzenleyeceği söylenen Avrupa Seks Şampiyonası gerçekten düzenlenecek mi? Bu sorunun kesin bir cevabı yok...

İsveç, gerçekten Seks Şampiyonası düzenliyor mu?

İsveç Seks Federasyonu’nun rekabetçi bir uluslararası seks yarışması düzenleyeceği haberi, birkaç gün önce gündeme bomba gibi düşmüştü. Haberlere göre, "Avrupa Seks Şampiyonası" 8 Haziran'da (bugün) 16 farklı ülkeden yarışmacıların katılımıyla düzenlenecek.

İsveç Seks Federasyonu'nun açıklamasına göre yarışmalar "baştan çıkarma, vücut masajları, erotik bölgeleri keşfetme, prelüd, oral seks, penetrasyon, dayanıklılık, fiziksel görünüm, poz verme, pozisyon değişikliklerinde yaratıcılık ve orgazm sayısına” göre değerlendirilecek.

Ne yazık ki “tam zamanlı bir seks sporcusu” olmak için hayal kuruyorsunuz, her şey düşündüğünüz gibi değil. Organizatörler bir spor olarak rekabete dayalı bir seks müsabakası düzenlemeyi umarken, başvuru eksik evraklar nedeniyle reddedildi.

Ulusal Spor Konfederasyonu yaptığı basın açıklamasında, "Başvurunun eksik olması nedeniyle başvurucu derneğe başvuruyu tamamlaması ve böylece eksiklikleri gidermesi talimatı verilmiştir. Başvuran dernek, karara uymamıştır ve eksiklikler nedeniyle başvuru incelenmeden reddedilmiştir."

Organizatörlere göre, yarışma her şeye rağmen düzenlenecek. Ama resmi bir spor şampiyonası olarak kabul görmeyecek. Ulusal Spor Konfederasyonu'nun görev süresi sona eren başkanı Björn Eriksson, Göteborgs-Posten'e verdiği demeçte, striptiz kulübü sahibi ve yarışma organizatörü Dragan Bratic'e bir darbe daha indirerek, eksiksiz bir başvuru olsaydı bile, bu şampiyonanın sporun gereksinimlerini karşılayacağının şüpheli olduğunu söyledi.

İsveç Seks Federasyonu ise, yaptığı açıklamada “bu yıl e-sporu spor olarak kabul ediyorlar. Bilgisayar başında oturmak ve video oyunları oynamak, yaşamı uzatan sağlıklı fiziksel aktiviteden daha mı spordur?” dedi ve devam etti: "Sekste Avrupa Şampiyonası var ve 8 Haziran'da İsveç'te başlıyor. Spor mu değil mi... o kadar da önemli değil. Eurovision da bir yarışma ama spor değil."