iTunes, Microsoft Store'da İndirmeye Sunuldu

Apple'ın iTunes platformu, artık Microsoft Store üzerinden de PC'nize indirilip kurulabiliyor!

iTunes, Microsoft Store'a geldi!

Microsoft, geçen seneki Build 2017 konferansında Apple iTunes'un Microsoft Store'a geleceğini söyleyerek hepimizi şaşırtmıştı (o sırada mağazanın adı Windows Store idi). Build 2018'e yaklaştığımız günlerde bu konuda önemli bir gelişmeye rastlamadık. Ancak bugünden itibaren iTunes'u Microsoft Store üzerinden indirmeniz mümkün.

iTunes'u Microsoft Store üzerinden yüklediğinizde uygulama, Store üzerinden güncelleniyor. Böylece Apple'ın güncelleme uyarılarıyla karşılaşmıyor, iCloud gibi ürünleri makinenize sokma girişimleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

iTunes'u Microsoft Store üzerinden yükleyebilmek için Windows 10 sürüm 1709'da olmanız, yani Fall Creators Update'i yüklemiş olmanız gerekiyor. x64 ve x86 sürümleriyle gelen uygulama, tüm PC platformlarında çalışıyor ve Windows 10 Mobile'ı elbette desteklemiyor. HP Envy x2 gibi bir Windows 10 on ARM cihazında x86 paketi indiriliyor ve çalıştırılıyor.

İndirme boyutu 476,7MB'ı bulabiliyor ancak iTunes'un birçok işlevle geldiğini biliyoruz. Filmler, TV şovları, müzikler için geniş bir mağaza sunan uygulama, aynı zamanda bir medya yürütücüsü ve Windows'ta Apple Music için bir giriş noktası. iPhone'unuzdaki fotoğrafları kablo üzerinden PC'ye aktarmak için de iTunes'a ihtiyaç duyuluyor. Kısacası iTunes'u çoğu kullanıcı yüklemek istemese de, birden fazla mecburiyetten dolayı onu yükleyip kullanıyor.

Okuyucu Yorumları