iTunes U güncellemesi duyuruldu!

Apple, iTunes U güncellemesini duyurdu. Yeni güncellemenin getirdiği özellikler şöyle...

iTunes U duyuruldu!

Apple, eğitimcilerin ve öğrencilerin iPad'de eğitim içerikleri oluşturmalarını ve kullanmalarını sağlayacak yeni araçlar getiren yeni iTunes U güncellemelerini duyurdu. 8 Temmuz'dan itibaren, ücretsiz iTunes U uygulamasını kullanan öğretmenler tüm ders içeriklerini ilk kez doğrudan iPad'de oluşturabilecek, düzenleyebilecek ve yönetebilecekler. Öğrenciler de, doğrudan iPad'lerinden sınıf tartışmaları başlatabilme ve soru sorabilme gibi özellikler sayesinde birlikte çalışmanın yeni yollarını keşfedecekler.

iTunes U'daki yeni uygulama içi güncellemeler, öğretmenlerin iPad'de tam ders oluşturabilmesini ve iWork, iBooks Author veya iPad için hazırlanmış 75.000'in üzerinde eğitim uygulamasının herhangi birinden doğrudan zengin içerikler ve eğitim malzemeleri ekleyebilmesini sağlıyor. Öğretmenler iPad'deki yerleşik kamerayı kullanarak, hazırladıkları derslere gerçek dünyadan örnekler eklemek için fotoğraf ve video çekebilirler. Böylece ilgili içerikleri tüm öğrencilerine anında ulaştırabilirler.

iPad kullanan ve özel iTunes U derslerine kaydolan öğrenciler artık sınıf arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tam bir işbirliği içinde çalışmak için gerekli her şeye sahipler. iTunes U'daki Tartışmalar özelliğiyle, öğrenciler sınıf tartışmalarını otomatik olarak izleyebilir ve yeni konulardaki sohbetlere katılabilir veya yeni konular başlatıldığında veya yazışmalara yeni yanıtlar eklendiğinde anında bildirim almayı etkinleştirebilir. Öğretmenler de forumlara katılabilir ve tartışmaları yöneterek konu dışı mesajları veya yanıtları silebilir.

Eğitimciler 69 ülkede iTunes U dersleri oluşturabiliyor ve iTunes U uygulaması aracılığıyla derslerine ve eğitim içeriklerine 155 ülkede ulaşılmasını sağlayabiliyorlar. iTunes Store'da bulunan binlerce farklı iTunes U eğitim malzemesine ek olarak, App Store'da özel olarak iPad için tasarlanmış 500.000'in üzerinde uygulama bulunuyor.

Okuyucu Yorumları