Ive, benzer tasarımlar için "hırsızlık" dedi!

Apple'ın tasarım dahisi Jonny Ive, rakiplerin benzer tasarımları hakkında çok sert konuştu!

Kopya çekmenin tanımı...

Bir tasarımı kopyalamak bir övgü müdür, yoksa hakaret mi? Apple'ın tasarım gurusu Sir Jonny Ive'ye göre rakiplerin tasarımları taklit etmesi, hırsızlıkla eşdeğer.

San Francisco'da New Establishment Summit'te konuşan Ive, bir seyircinin Xiamoi gibi rakiplerin benzer tasarımlarıyla ilgili sorusuna şöyle cevap verdi: "Bence oldukça açık: Bu gerçekten hırsızlıktır, tembelce bir davranıştır. Bence hiç de uygun bir şey değildir." Ive, bu sırada biraz sert konuşmuş olabileceğini de itiraf etti.

Jonny Ive ve 16 kişilik tasarım takımının son ürünü Apple Watch, önümüzdeki aylarda piyasada olacak. Ive, GT Advanced Tech'in safir camlarını kullanmayacağını bildiğimiz Watch hakkındaysa şunları söyledi: "Onun üzerinde çalışmaya başladığımızda, teknolojinin bulacağı çok doğal, belirgin bir yer olduğunu hissettik." Ive, "saatin" geleneksel tüketici elektroniklerinden uzağa doğru atılan bir adım olduğunu düşünüyor.

Analistler ise Apple'ın saatinin başarısı konusunda şüpheliler. Channel analisti Canalys, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada tüketicilerin e-postalarını kollarından okuyup, fotoğraflarına kollarında bakmak isteyeceği konusunda "çok şüpheli" olduğunu söylemişti. Diyabet hastalarının şeker seviyesini ölçme işlevi gibi işlevler ilgi çekebilir, ancak bu işlevin ilk nesilde sunulacağını düşünmüyoruz.

Okuyucu Yorumları