Ive: Rakipler Apple'ın emeğini çalıyor!

Apple'ın önemli ismi Jonathan Ive sonunda sessizliğini bozdu; Samsung'a fena "salladı!"

"Yaptıkları hırsızlık!"

Apple'ın sessizliğiyle tanınan tasarımcısı Jonathan Ive, bir röportajında yaptıkları işlerin çalınması konusunda suskunluğunu bozdu.

Ive, İngiltere merkezli Sunday Times'a verdiği röportajda "çalıştığım herkes, "yaratma" konusuna aynı sevgiyi ve saygıyı duyuyor" dedi ve şöyle devam etti: "Nesneler ve üreticileri birbirinden ayrılamazlar. Bir ürünü anlamanız için nasıl yapıldığını anlamanız gerekir." Sorun ise "yaratıcı" kelimesinin başkaları tarafından alınıp (çalınıp) rahatlıkla kullanılabiliyor olması.

Zanaatın bir güç olduğuna inanan Ive, sırf yapabildiğini göstermek için bir defasında iPhone'unu parçalarına ayırdığını ve tekrar birleştirdiğini söylüyor. Röportajda Ive'nin ürünlerinin sıkıntılı şeyler olmaması için çektiği büyük sıkıntılar birçok kez dile getiriliyor. İşinin teknolojiyi kişisel hale getirmek olduğuna inanan Ive, Apple ürünleriyle kullanıcıların yakın bir ilişkisi olduğuna inanıyor.

İsmi anılmadan da olsa konu Samsung (ve diğerleri) olduğunda Ive, kopyalamanın hırsızlık olduğunu, bunun sadece tasarımı kopyalamak değil, binlerce saatlik "mücadeleyi" de kopyalamak olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları