"Jailbreak'lemek bir haktır!"

iPhone ya da Android'inizi kırmak gerçekten bir suç mu; yoksa hak mı? Okuyun, kararı siz verin!

"Jailbreak" bir hak mı?

Digital Millennium Copyright Act'ya (DMCA) karşı jailbreak'çileri ve remix videolar oluşturan kullanıcıları korumak isteyen Electronic Frontier Foundation (EFF), harekete geçti. EFF avukatı Marcia Hofmann, DMCA'nın asıl olarak telif haklarının çiğnenmesine engel olmayı amaçladığını, ancak cihazlarını daha güvenli ve daha işlevsel bir hale getirmek isteyenleri tehdit etmek üzere yanlış kullanıldığını söyledi.

EFF'nin 2010'da akıllı cepler ve remix videolar ile ilgili kazandığı hakların süresi şu an dolmak üzere. Dolayısıyla EFF, Copyright Office'i bu hakları sadece yenilemeye değil genişletmeye davet ediyor. EFF'nin isteği, ceplerin, tabletlerin ve oyun konsollarının jailbreak'lenmesinin (kırılmasının) koruma altına alınması ve herhangi bir kaynağın sağladığı işletim sisteminin çalıştırılmasına izin verilmesi. EFF, internet videolarından veya DVD'lerden yeni videolar oluşturan sanatçıların da yasal olarak korunmasını istedi.

Copyright Office ise bu istekler hakkında halkın görüşlerini toplamak istiyor. İlgili istekler bu adresten ve bu adresten yapılabiliyor.

Okuyucu Yorumları