Jailbreak'siz iPhone'lara korsan dağıtıyor!

iPhone'unuz kırık olmasa bile ona "korsan uygulama" kurdurtan, Çin işi App Store ile tanışın!

Şimdi de "korsan" App Store!

Çinli bir uygulama mağazası, ücretli iPhone ve iPad uygulamalarını jailbreak'siz Apple cihazlarına bedava dağıtmaya başladı.

Korsan yazılım dağıtmasının gerekçesi olarak "ülkenin iTunes'a alışık olmamasını" gösteren uygulama mağazası 7659.com, Apple'ın kurumsal lisanslama yolunu izleyerek korsan uygulamaları kırılmamış iPhone ve iPad'lere dağıtabiliyor. Apple'ın kurumsal uygulama yükleme teknolojisi, sayısız iOS cihazına uygulama dağıtımına izin veriyor. Bu sayede Apple'dan gerekli geliştirici izinlerini alan kurumlar, kendi uygulamalarını dağıtabiliyorlar.

7659.com uygulama mağazasında şu an Final Fantasy V'ten Badland'e birçok ücretli uygulama korsan olarak sunuluyor. Bu durum tabi ki Apple'ın hoşuna gitmeyecek zira mağaza, Çin'de Apple'ın App Store'una olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Sitenin şimdiye kadar 5 milyon iPhone kullanıcısı tarafından ziyaret edildiği söyleniyor.

Daha önce Çin'de birçok sahte Apple mağazası kapatan Apple'ın bu mağazayı da yakın zamanda kapatmanın bir yolunu bulacağı kesin...

Okuyucu Yorumları