Japon devinden Firefox'lu akıllı TV'ler!

Japonya'nın teknoloji devi, büyük bir sürprize imza atarak Firefox'u yeni TV'lerine taşıdı!

Firefox'lu TV'ler hazır!

Panasonic, Firefox OS'u, yani Mozilla'nın işletim sistemini kullanan ilk televizyon serisini duyurdu. Yeni Viera akıllı televizyonlar Avrupa'da satışa sunulmuş durumdalar ve Dünya genelinde "önümüzdeki aylarda" satın alınabilir olacaklar.

Panasonic'in 2015 Akıllı TV serisi Firefox OS kullanan altı farklı modeli içermekte: CR850, CR730, CX800, CX750 ve CX680. Bu TV'ler HTML 5 için optimize edilmiş durumdalar ve Mozilla'nın söylediğine göre "güçlü bir Web uygulaması performansı" sunmaktalar. Bu ürünlerde bulunan arayüz kişiselleştirilebiliyor ve en sevdiğiniz kanallara, uygulamalara, internet sitelerine ve diğer cihazlardaki içeriklere kolay erişim için kısayollar bulunduruyor.

Firefox OS ile çalışan ilk seri televizyonları dünyaya sunmak için Panasonic ile ortaklık kurmaktan mutlu olduklarını belirten Mozilla CTO'su Andreas Gal, bu cihazlar sayesinde kullanıcıların eğlenceli ve kolay bir internet ve izleme keyfi yaşayacaklarını söylüyor. Mozilla'nın söylediğine göre Firefox OS, tamamen Web teknolojileri üzerine kurulmuş durumda. Geliştiriciler, Mozilla'nın WebAPI'lerini kullanarak televizyonlar için, bağlı cihazlarda da çalışabilen, özel uygulamalar geliştirebiliyor.

Panasonic ise Firefox OS'un kendi televizyonlarını diğerlerinden ayıran özellik olacağını iddia ediyor. Masahire Shinada'nın söylediğine göre Mozilla ile ortaklık kurulması ve Firefox OS'un esnekliği sayesinde kullanıcılara "kişiselleştirilebilir ve daha kullanıcı dostu bir TV UI'si" sunuluyor.

Okuyucu Yorumları