Japon devinden herkesi şaşırtan iki Toughpad!

Japon devinin 5 inç'lik yeni phablet'lerinin içinde fazlasıyla şaşırtıcı, ilginç bir özellik var!

Japon devi bunu da yaptı!

Panasonic "sağlam tablet" segmentini iki adet zor şartlar altında çalışabilen Toughpad phablet modeli ile zenginleştirdi. Yeni Toughpad'lerin içinde bulunan dahili ısıtıcı, soğuk hava şartlarında tableti ısıtabiliyor.

Toughpad FZ-X1 ve FZ-E1, 5 inç ekran boyutuna sahip ve bu "sağlam phabletler" aynı zamanda suya ve toza dayanıklı. Cihazların etrafı lastik ile çevrilmiş ve bu cihazı daha rahat kavramaya ve zor şartlara uyum sağlamasına yarıyor. Her iki modelin de 3G-LTE destekli, konuşma yapmamızı sağlayan sürümleri olduğu gibi, sadece Wi-Fi destekli modeller de satışa sunulacak.

425 gram ağırlığında olan tabletler iPad Air'dan biraz daha hafif. Cihazlar 25.4 mm kalınlığında, FZ-X1 ve FZ-E1'in etrafında bulunan zor şartlar altında çalışmayı sağlayan kalın lastik korumalar cihazı biraz kalınlaştırmış.

Panasonic'in yeni modelleri 3 metre yüksekten betona düşmeye dayanıklı ve aynı zamanda suyun 1.5 metre altında tam yarım saat kalabiliyor. Panasonic yöneticisi Kyle Day, aynı zamanda ekranın dayanıklılığını 396 gram ağırlığındaki demir top ile test ettiklerini ve test sonucunda 80 cm yükseklikten bırakılan topun ekranda hasar bırakmadığını söylüyor. Day aynı zamanda, cihazın kaza sonucunda hasar görmesi sonucunda 3 sene tamir ve değişim için garanti vereceklerinin altını çiziyor.

İşletim sistemleri, fiyatlar ve fazlası... Haberimizin ikinci sayfasında...

Birinde Android, diğerinde Windows...

Birinde Android, diğerinde Windows...

Cihazlarda dahili ısıtıcı olduğunu haberimizin başında söylemiştik. Bu ısıtıcılar otomatik olarak -20 derecede çalışarak cihazın kullanılabilir olmasına olanak sağlıyor. Kyle Day aynı teknolojiyi Toughpad serisinin Laptop modellerinde de kullandıklarının altını çiziyor. Toughpad serisindeki ürünler -20 ve 60 derece sıcaklıklar arasında çalışabiliyor. iPad Mini'de bu değer 0 ve 35 derece arası.

Panasonic'in bu modellerinin ilginç bir özelliği daha bulunuyor. FZ-X1 ve FZ-E1 modellerinde 7 pin portu bulunuyor bu sayede cihaza kredi kartı okuyucusu-barkod okuyucu gibi araçlar bağlanabiliyor. Kyle Day, Panasonic'in de kendi aksesuarlarını çıkaracağını belirtiyor.

Touchpad FZ-X1 Android 4.2.2 ile geliyor ve bu modelde 4 adet kişileştirilebilecek ve görev atanabilecek tuş bulunuyor. FZ-E1 modeli ise Windows Embedded 8.1 ile çalışıyor ve bu modelde 2 adet kişileştirebilecek tuş bulunuyor. Bu tuşlara kamera, barkod okuma gibi işlevler eklemek mümkün.

Windows ile gelen FZ-E1 modeli gücünü Qualcomm'un Snapdragon 800 çip setinden alıyor. Bu çip setinin işlemcisi 2.3 GHz saat hızında çalışıyor. Android 4.2.2 ile gelen Toughpad modeli ise Snapdragon 600 çip setiyle geliyor ve bu çip setinin işlemcisi 1.7 GHZ saat hızına sahip. Her iki modelde de 8 megapiksellik arka, 1.3 megapiksellik ön kamera bulunuyor. Cihazlar 32 GB dahili hafızaya sahip. Bir diğer iddialı oldukları konu ise pil suresi; cihazlar 14 saat boyunca kullanılabiliyor.

Yeni Toughpad'lerin fiyatları ise biraz tuzlu. Windows ile çalışan FZ-E1'in fiyatı 3.950, Android ile çalışan FZ-X1'in fiyatı ise 3.850 TL'den başlıyor.

Okuyucu Yorumları