Japon devinin konsolu tarih oldu!

Japon devinin birkaç ay önce ballandıra ballandıra anlattığı yeni cihazı daha çkmadan öldü!

Çıkmadan tarih oldu!

Oyunların ister istemez hayatımızda artık büyük bir yer kapladığı kaçınılmaz. Sevilen oyun tarzlarından biri olan MMO için de Panasonic'in yapacak olduğu Jungle adlı cihazın yapımı rafa kaldırıldı.

Bir el konsolu olarak geçtiğimiz Ekim ayında duyurusu yapılan Jungle ile Panasonic, kazancı bol olan oyun sektörüne giriş yapmak istemişti. Fakat her nasılsa, teknoloji devlerinden biri olan şirket, bu el konsolunun 2011 planları içerisinde olmadığını Reuters'a yaptıkları şu açıklama ile duyurdu:

"Panasonic'in verdiği karar doğrultusunda Jungle projesi şirketin stratejik planlarına ve oyun marketinde olacak değişikliklere bağlı kalacak şekilde ileride tekrar düşünülmek üzere rafa kaldırıldı."

Sony'nin NGP ve Nintendo'nun 3DS duyurusundan sonra Panasonic belki de bu ürünlerle yarışmayı göze alamadığından böyle bir karar verdi. Panasonic'in bu açıklamayı yapmasının ardından oyun dünyasının sıkı takipçileri bu ürünün geleceğinin olmadığını, Panasonic'in Jungle ile bir başarı elde edemeyeceğini görmüş olabilirler. Kaldı ki, çok geniş bir markette sadece ve sadece MMO oyuncularına hitap edecek bir el konsolu yapmak da cihaz için büyük bir eksi olurdu.

Okuyucu Yorumları