Japon devinin yeni tableti "biraz büyük!"

Her geçen gün büyüyen telefonların ardından, görünüşe göre sıra tabletlere geldi...

Bu tablet, "biraz büyük!"

Tablet ve akıllı telefon dünyası biraz garip... Piyasaya sürülen ürünler bir dönem çok küçük olmaya, bazen de çok büyük olmaya doğru gidiyor. Görünüşe göre şimdi, tabletler de cep telefonlarının izinden gidiyor ve büyümeye başlama zamanları geldi.

Panasonic'in Windows 8.1'li, 4K destekli 20 inç'lik ekrana sahip tableti, sayısız erteleme yaşamasına rağmen, bu yılın ilk yarısında büyük ihtimalle piyasada olacak. Bir süredir piyasaya çıkacağı günü bekleyen bu "devin" yanı sıra, bir diğer Japon şirketi olan Sharp da büyük bir tablet için kolları sıvamış durumda.

Öyle görünüyor ki teknoloji devlerinden birisi olan Sharp, 15.6 inç büyüklüğünde ve Microsoft'un en son işletim sistemini bünyesinde barındıracak olan, Sharp RW-16G isimli tablet ile görücüye çıkacak. Şirketin kendi sitesi üzerinden tanıttığı bu yeni tablet, 3.200 x 1.800 gibi bir çözünürlüğe sahip olacak ki bu rakam, 1080p'lik HD çözünürlükten çok ileri bir noktada olduğu gibi, halen Panasonic'in piyasaya sürmeye çalıştığı tabletinin 3.840 x 2.160 çözünürlüğünü yakalamış değil.

Sharp RW-16G'nin donanım detaylarına baktığımızdaysa Intel Core i5-4200U işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD ve tableti dokuz saat kesintisiz ayakta tutacak güçte bir pil görüyoruz. 1.3 kilogram ağırlığa sahip olacağı iddia edilen tablet üzerinde MiniDisplayPort, SDcard girişi ve henüz kesinleşmemiş sayıda USB 3.0 girişi bulunacağı da verilen bilgiler arasında...

Sharp RW-16G Mart ayında Japon pazarında satışa sunulacak ama fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok..

Okuyucu Yorumları