Japon Siber Güvenlik Bakanı Bilgisayar Kullanmıyor

Japonya'nın yeni siber güvenlik bakanı, galiba tam güvenliğin yolunu bulmuş: Hiç bilgisayar kullanmamak!

Japon bakandan şaşırtan açıklama

Politik ideolojiniz ne olursa olsun, hiç şüphesiz ilginç zamanlarda yaşıyoruz. Pek çoğumuzun politik figürlerin işlerini yapmaya layık olduğuna veya kesinlikle olmadığına dair düşüncelerimiz var. Ama muhtemelen herkes onaylayacaktır ki siber güvenlikten sorumlu olacaksanız, en azından biraz olsun bilgisayar kullanmayı bilmeniz beklenir, öyle değil mi? Ancak görünüşe göre, Japon siber güvenlik dairesi başkanı, 68 yaşındaki Yoshitaka Sakurada daha önce hiç bilgisayar kullanmamış.

Japon milletvekilleri Çarşamba günü nükleer santrallerde USB sürücülerin kullanımıyla ilgili bazı basit sorular sorduğunda Sakurada'nın şaşkın görünmesini anlaşılır bir şekilde garip karşıladılar. Başkan, "Detayları iyi bilmiyorum. Bir uzmanın sorunuza cevap vermesini ister misiniz?" şeklinde bir yanıt verdi. Savunmasını da 25 yaşından beri kendi kurduğu işi yürütmekte olduğu için, çalışanlarına veya sekreterine gerektiğinde bilgisayar kullanmalarını emrettiği şeklinde yaptı ve "Ben bilgisayara dokunmam." dedi.

Tabii ki, yorumları Japonya için büyük bir utanç kaynağı oldu. Dünya çapındaki en teknolojik ülkelerden biri olarak kabul edilen bir Japonya'da herkesin siyasi sisteme olan inancını yeniden tesis etmek için alınması gereken daha çok yola benziyor. Çünkü bu meydana gelen ilk kriz de değildi.

Okuyucu Yorumları