Japonya depremi, Google'ı harekete geçirdi

Google daha önce yaptığını yine yaptı, depremle sarsılan Japonya'nın yardımına bu siteyle koştu!

Google yine yaptı!

Japonya'da yaşanan 8,9 şiddetindeki depremin ardından Google, amacı Japonya'da depremde kaybolan insanların bulunması olan "Kişi Bulucu" isimli bir site ve hizmeti yayına soktu.

Şimdilik sadece İngilizce ve Japonca dillerinde sunulan servis, insanların nerelerde bulunduğuna dair bilgilerin girilmesini ve başkalarının da bir kişi hakkında araştırma yapabilmesini sağlıyor.

Servisin aktif edilmesinin 2 saat sonrasında 2.000 sorgu yapıldı ve bu sayı artmaya devam ediyor. Birçok gönüllü de Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden bilgi toplayarak veritabanına kayıt yaptı. Google ayrıca servisin yaygınlaşabilmesi için web sitesi sahiplerine özel embed kodunu bu servis için etkin kıldı.

Bu serviste ayrıca "Kriz Takip Sayfası" şeklinde bir oluşum yapan Google, bu sayfa ile birlikte tsunami gibi felaketlerin günlük oluşma riskini çok büyük bir ağa aktaracak.

"Kişi Bulucu" servisini ilk olarak Haiti'deki deprem için aktif etmiş olan Google, bu servisi Christchurch ve Yeni Zelanda için de sunmuş, bu iki bölgeden toplamda 11.500 rapor elde edilmişti.

Okuyucu Yorumları