Japonya hükümeti kendi virüsünü yaptı!

"O da neyin nesi" diyor olabilirsiniz ancak Japonya'nın ürettiği bu "şey" bakın neler yapacak!

"Antivirüs virüsü" hazır!

Fujitsu'nun Japonya için zararlı yazılımlarla savaşacak ve zararlıları yazanları bulmayı sağlayacak kodunun hazır olduğu ortaya çıktı. 2005 yılında böyle bir kod geliştirme olasılığını gözden geçiren Japon hükümeti, bu işi 3 sene sonra Fujitsu'ya vermişti.

Yazılımın şu an tamamlandığı ve kapalı bir ağ ortamında test edildiği söyleniyor. Kod, botnet oluşturmakta kullanılan zararlıları yakalayabiliyor, bunları PC üzerinden silebiliyor ve zararlının hangi PC'den geldiğini de tanımlayabiliyor. Bunların ardından zararlı kodu kaynağında yok etmeye çalışıyor. Yazılım, keylogger'ları ve veri hırsızı yazılımları tanıyabiliyor.

Japonya hükümetindeki kaynakların söylediğine göre kod, ülke içi sistemlerde zararlıların kaynağını bulmak için kullanılabilecek. Zira Japon kanunları bu tür araçların yurtdışında kullanılmasını zorlaştırıyor. Bununla birlikte Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili kanun çalışmalarına başlamış bulunuyor.

Sophos yetkilisi Graham Clueley ise bu fikri pek iyi bulmuyor. Clueley, geçmişte de "iyi virüsler" oluşturmaya yönelik girişimlerin bulunduğunu, bunların örneğin diski sıkıştırarak daha fazla disk alanı sağladığını veya çocuk pornosunu bularak yetkililere bildirdiğini, ancak bu yazılımların faydalı olması için virüs gibi davranmak zorunda olmadıklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları