Japonya'ya özel, iris tarayan telefon!

"Parmak izi tarayacısı da neymiş" dedirtecek bu telefon, yakında piyasada olacak!

Göz tarayan cep "geliyor"

Parmak izi tarayıcıları, telefonlarda kilit açmaya yönelik alternatif bir yöntem sunmaktalar. Parmağınızla parola yazmadan kilit açmanın getirdiği kolaylığı kabul ediyoruz, ancak hızla ilerleyen mobil teknoloji dünyası, bir sonraki yeniliğe gözünü dikti bile. Piyasadaki telefonlarda henüz iris tarayıcısına rastlamasak da, Japonya'nın mobil sağlayıcısı NTT Docomo'nun piyasaya sürmeye hazırladığı telefonunda ilginç göz tarama yetenekleri bulunuyor.

Docomo'nun telefonu, sadece gözünüzü kullanarak telefonun kilidini açmanıza, uygulamalara oturum açmanıza, alışveriş yapmanıza olanak tanıyor. Bu yaz piyasaya sürülecek olan Fujitsu Arrows NX F-04G, kullanıcının gözünü taramak için kızılötesi LED ışığından ve kızılötesi ön kameradan faydalanıyor. Telefon, göz algılama yeteneklerinin yanında 5,2 inç QHD ekran, 3GB RAM, 32GB dahili depolama ve Android 5.0 Lollipop gibi hiç de fena görünmeyen özelliklerle geliyor.

Japonya'ya özel, iris tarayan telefon!

Üzücü olansa Arrows'un büyük ihtimalle Japonya'ya özel bir telefon olacağı. Göz tarayabilen bir başka telefon olan Vivo X5 Pro'nun Çin'de dün tanıtıldığını da söyleyelim. Yine de ümidi kesmeyin, çünkü Samsung gibi firmaların iris algılayan telefonlar üzerinde çalıştığı bir süredir iddia edilmekte.

Okuyucu Yorumları