Java 9 bir kez daha erteleniyor..

Oracle, Java 9'un yayın tarhini bir kez daha erteledi! İşte yeni tarih ve bizi bekleyenler...

Java 9'a bir erteleme daha!

Oracle, Java 9'un yayınını altı ay ertelediğini duyurdu. İlk duyurular, yeni kodun yayınlanma tarihi olarak 22 Eylül 2016'yı göstermekteydi ancak bu tarih, tam anlamı ile doğru değildi. Sean Coffey'nin belirttiği üzere Java'nın gözetmenleri, 23 Mart 2017 tarihini gösteren yenilenmiş bir yayın takvimi üzerinde düşünmekteydi.

Şimdi ise Oracle'ın Java Platform Group baş mimarı Mark Reinhold, 12 Aralık tarihi ile Java geliştirici mail listesine yeni bir takvim yayınlayarak, yeni plana itirazı olanların 16 Aralık tarihine kadar itiraz etmelerini istedi. Bu tarihin üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen listede belirgin bir itiraz görünmüyor.

Ve artık Oracle, Reinhold tarafından önerilen takvimin kullanılmasına karar vermiş durumda ve takvimin, "en son Java 9 Haberleri"ni yansıttığı söylendi.

Ekip, Java üzerindeki çalışmalarını tamamlamak için kendilerine fazladan altı ay daha kazandırmış durumda. Belki de en önemli durum şu: Nesnelerin İnterneti (IoT) heyecanı bir kez daha artarken, Dünya'nın yeni Java için da beklemesi gerekecek. Oracle'ın da belirttiği üzere Java, "nesneler" için oldukça uygun. Tarihten de anlaşılabileceği üzere bu konuda endişe bulunmadığı söylenebilir. IoT gibi heyecan yaratan bir alan bile söz konusu olduğunda, sürüm 9 yayınlandığı sırada geliştiricilerin henüz ciddi bir şekilde çalışmalara başlamış olacakları ve firmanın ilk heyecandan faydalanabileceği söylenebilir...

Okuyucu Yorumları