Jobs'un hayali tehlikede!

Steve Jobs'un hayattayken gerçekleştiremediği dev proje, sonsuza dek karanlığa gömülmek üzere...

Jobs'un hayali suya düşüyor!

Steve Jobs'un "dünyanın en iyi ofis binası" olacağını iddia ettiği ve "biraz uzay gemisine benzediğini" söylediği yeni Apple merkezi projesi tehlikeye girdi: Başlangıçta üç milyar dolara mal olacağı söylenen projenin beş milyar doların altına inşa edilmesinin mümkün olmadığı iddia ediliyor.

Bloomberg'in, ismini açıklamak istemeyen Apple yetkililerine dayandırdığı habere bakılırsa daha önce 2015'de tamamlanacağı açıklanan merkezin 2016'dan önce inşa edilmesi mümkün görünmüyor. Firmaya ait 176 hektar alanda inşa edilmesi planlanan merkezle ilgili ilk tanıtımı 2011 yılında bizzat Steve Jobs yapmıştı. O günlerde inşa edileceğine kesin gözüyle bakılan merkez bugün Jobs'un ölümü ve firmanın karlarındaki düşüşün ardından tehlikeye girmiş durumda.

Dolaylı yoldan ve gayrı resmi bir şekilde de olsa Apple yetkililerinden gelen bu açıklama, firma içi güç mücadelelerinin sonucu yapılmış olabilir: Hisse senedi değerlerinin düşmesinden endişe eden hissedarların bir süredir firma yönetimine baskı yaparak harcamaların kısılması, üretim maliyetinin düşürülmesi ve karların arttırılması konusunda baskı yaptığı biliniyor.

Okuyucu Yorumları