John Carmack merak katsayınızı arttıracak

iD Software'in kurucusu John Carmack'tan çarpıcı RAGE, Doom 4, Xbox 360 ve PS3 açıklamaları.

Doom 4 ve daha fazlası...

Efsane programcı John Carmack konuştu: "PS3'ün sunduğu ham performans, diğer konsollardan teorik olarak biraz daha fazla."

iD Software'in kurucusu Carmack, Doom gibi oyunlarla bilgisayayar oyunlarında çığır açan bir programcı. Kendisine konsolların performansıyla ilgili bir soru sorulduğunda, PlayStation 3'ün diğer konsollara göre biraz daha fazla teorik ham performans sunduğunu söyledi. Burada sözün teorik kısmı önemli, Carmack pratikte PS3'ün donanımsal güç olarak Xbox 360'dan güçlü olmadığını söylüyor.

Carmack ayrıca Playstation 3 için oyun geliştirmenin Xbox 360'a oyun geliştirmekten çok daha zor olduğunu söylüyor. "Xbox 360'ta bulunduğumuz yere kesinlikle daha rahat geldik. PS3'te ise çok daha fazla ter dökmemiz gerekti."

Carmack'ın yeni geliştirdiği oyun motoru id Tech 5'in de en az oyunlar kadar heyecanla beklendiğini belirtmekte fayda var. Carmack oyun motorlarında çıtayı her seferinde yükseltmeyi başarıyor. iD Tech 5 motorunun öncekilerden bir farkı var, oyun geliştiriciler için işleri kolaylaştırmasına da oyunculara sunduğu tecrübe kadar önem verilmiş.

id Software bu motorla RAGE'i ve Doom 4'ü geliştiriyor. Daha önce yaptığımız bir haberde bu bilgiye yer vermiştik. Carmack RAGE'in 2 DVD, DOOM 4'ün ise 3 DVD olacağını sözlerine ekledi. İkisi de aynı motorla yapılıyor ama Carmack'ın dediğine göre Doom 4, RAGE'den farklı bir motorla geliştirilmiş kadar farklı görünecek.

PS3 Carmack'ı daha çok uğraştırmış olsa da Blu-Ray'in nihayet faydası görülecek gibi duruyor. PS3 sahipleri DVD tak çıkart yapmak zorunda kalmayacak.

Okuyucu Yorumları