Jolla, bütçe dostu tabletini gösterdi!

Ne Android, ne iOS, ne de Windows... Bu yeni tablet, rakiplerini işletim sistemiyle vuracak!

Bir tablet bombası daha!

Finlandiya şu sıralar oldukça hareketli günler yaşıyor. Nokia'nın N1 tabletinin ardından, eski Nokia çalışanları tarafından kurulan Jolla da pazara gözünü dikti.

Düzenlediği Indiegogo kampanyasıyla 553 bin dolar fon toplamayı başaran (380 bin dolarlık hedefini aşarak) firmanın yeni Jolla Tablet'i, 189 dolara son derece üst düzey özellikler sunuyor. 7.85 inç'lik 2048 x 1536 çözünürlüklü (iPad mini 3 ile aynı) bir ekranla gelen cihaz, 330ppi piksel yoğunluğuna sahip.

64-bit 1.8GHz dört çekirdekli Intel işlemci, 2GB RAM, 32 GB depolama alanı, SD kart slotu, 5MP arka ve 2MP ön kamera, 4.300mAh pil, 384 gram ağırlığındaki tabletin diğer özellikleri arasında.

Tablet, işletim sistemi olarak açık kaynak kodlu Sailfish OS 2.0'ı kullanıyor. Şu ana kadar firmanın telefonunda kullandığı Sailfish, kulağa çok çekici gelmese de en azından Android uygulamalarını çalıştırabiliyor.

Firma, ilk 2.000 tableti önümüzdeki sene Mayıs ayında sevk edecek. Tabletin satışa sunulacağı ülkeler arasında AB, Norveç, İsviçre, ABD, Hindistan, Çin, Hong Kong ve Rusya var. Jolla, diğer ülkelere tabletin satışı için talepte bulunma imkanı da sunuyor.

Okuyucu Yorumları