Joystick'lerin hangisi daha çok dayanıyor?

Kablosuz oyun konsolu joystick'lerinin hangisinin pil ömrü en uzun? Merak ediyor musunuz?

En uzun pil ömrü...

Oyun konsollarındaki rekabet hızla sürüyor ve bu sayede oyunseverler de hem daha ekonomik koşullarda hem de daha yüksek performanslı ve daha iyi seçenekler sunan oyun konsollarına sahip oluyorlar. Konsollarda son trend, herkesin bildiği gibi oyun kollarının kablosuz olması. Koltuğunuzda otururken kablo karmaşası ile uğraşmadan kenardaki sehpanın üzerinden oyun kolunu alıp oynamak, işiniz bitince de bir kenara fırlatıp atıvermek kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

Oyun kollarının kablosuza geçmesi hem büyük bir rahatlık getirdi, hem de beraberinde yeni bir sorunu ortaya çıkardı: Pil ömrü. Kablosuz kollar şarj edildikten sonra belli bir süre oyun oynamanıza izin veriyor ve genelde Murphy yasaları gereği oyunun en heyecanlı yerinde, henüz kaydetmemişken veya checkpoint geçmemişken kolun pilinin bitmesi ve bu sayede son canınızı komedi bir şekilde kaybetmek gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Oyun konsolları konusundaki rekabet tüm hızı ile sürerken oyun kollarının pil ömürlerinde durumun ne olduğuna bir göz atalım dedik. Bakalım yapılan testlerde ne gibi sonuçlar çıkıyor? Konu pil ömrü olduğunda hangi konsolun kolu daha başarılı?

Hangi kolun ömrü ne kadar?

Hangi kolun ömrü ne kadar?

PlayStation 3
Hafif ve kullanışlı bir kol olmasına rağmen pil ömrü konusunda pek başarılı değil. Oyunun en zevkli yerinde şarj tak diye bitebiliyor. Wii ve Xbox 360 gibi belli bir süre sonra kendini kapatma, uyku moduna geçme gibi bir özelliği olmadığından örneğin DVD seyrederken şarjı yemeye devam ediyor. Testlerde yaklaşık 19 saat dayanabilmiş. Avantajı? Pratik bir şekilde şarj olabilmesi.

Nintendo Wii
Piyasadaki en yaratıcı ve ilgi çekici, en çok seçenek sunan oyun koluna Wii sahip, burası tartışmasız bir gerçek. Ancak üzerinde jiroskoplar, hedef bulma devreleri, hoparlörler bulunan bir kol pile de oldukça fazla yükleniyor elbette. Ancak işin garibi, Wii'nin pil ömründe PS3'ü geride bırakıyor olması. Yaklaşık 37 saat kesintisiz çalışabilmiş. Ses ve titreşimi kapadığınızda pil ömründen daha fazla tasarruf etmek mümkün.

Xbox 360
En şişman ve ağır kol Microsoft'un Xbox 360'ında var. Ama en uzun pil ömrü de onda. Bütün bu ağırlığa rağmen bana mısın demiyor ve yaklaşık 57 saat dayanabiliyor. Pil durumu göstergesi PS3 ve Wii kadar başarılı değil, ancak tek bir şarjdan sonra oyun oynama süresi söz konusu olduğunda rakiplerini ezip geçiyor.

Okuyucu Yorumları