Jump Force İnceleme

Hayalinizdeki üçlü ile hayalinizdeki diğer üçlüyü dövmeye var mısınız? İşte Jump Force incelemesi...

İnceleme: Jump Force

Ve merakla beklenen gün geldi! Jump Force'un karşısına geçildi ve saatlerce oynandı! Şimdiden söyleyebiliriz ki; internette dolanan o karışık yorumları hiç dikkate almayın çünkü bir – iki cila gerektiren yeri olsa da Jump Force vadettiğini oyuncuya veriyor ve eğlenceli saatler sunuyor.

Japonya'nın en ünlü gençlik dergisi Shonen Jump'ı muhakkak duymuşsunuzdur. Fenomen olan Dragon Ball, Naruto veya One Piece gibi eserlerin yayımlandığı şahane ötesi bir dergi... O eserlerin her birinin de düzinelerce oyunu çıktı. Peki, ya hepsi bir arada olsaydı nasıl olurdu? Bu müthiş tema nihayet birilerinin aklına gelmiş çünkü Jump Force'da sevilen birçok anime ve manga karakteri karşımıza çıkıyor.

Efendim, her şey Frieza'nın New York'u işgal etmesi ile başlıyor. "Jump" adı verilen boyutlar sayesinde Frieza dünyadan dünyaya dolanıp kaos yaratmaktadır. New York'ta ise Goku ve Frieza karşı karşıya gelir ve Frieza bir sivil olan bizim karakteri ağır yaralar. İmdadımıza hemen Trunks koşar ve ileri teknoloji bir küp sayesinde vücudumuz yeniden -bir dövüşçü olarak- yapılanır. Tabii ki bu yeni dövüşçünün cinsiyetini, görünüşünü ve boyunu tamamen biz belirliyoruz. Akabinde, Frieza kaçar ve Goku ile Trunks bizleri J-Force adlı, işgallerle savaşan birliğin merkezine götürür. Burada bize olaylar ve J-Force ekipleri kısaca anlatılır ve ekiplerden birine katılmamız istenir: Goku'nun Alfa takımı, Luffy'nin Beta takımı ve Naruto önderliğindeki Gama takımı. Burada yapacağınız seçimlere göre senaryo biraz farklılaşsa da benzer bir çizgide ilerlemeye devam ediyor.

Jump Force içerik olarak ele aldığımızda Dragon Ball oyunlarına benzer bir yapıda. Online oynuyorsanız diğer oyuncularla veya offline iseniz amaçsız dolanan NPC'lerle takılabileceğiniz bir ana merkezimiz var. Burada görevlere ve eğitimlere giriyor, offline/online dövüşlere girişiyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Alışveriş derken sizin ana karakterinize yeni güçler (daha doğrusu başka karakterlerin güçleri) alarak bunları güçlendirebilir veya yeni kıyafetler olarak daha karizmatik görünebilirsiniz.

Jump Force aslında senaryo olarak bizlere fazla bir şey sunmuyor. Tamam, bir dövüş oyunu ama insan ister istemez böyle bir ekipten bir şeyler bekliyor. Yani dememiz o ki iyilerin ve kötülerin mücadelesi dışında fazla bir şey beklemeyin. Fakat dövüşler bir hayli eğlenceli ve bağımlılık yapıcı. Özellikle de yanınızda birisi varsa. Misal bizim favori üçlümüz Goku – Midoriya – Kenshin idi ve özellikle Kenshiro – Jojo – Yugi'ye karşı epey bir dövüştük ve çok da eğlendik. İki oyunculu dövüşler tek ekranda gerçekleşiyor ve her zaman üçe üç şeklindeler. Lakin tek bir farkla: Sadece bir can çubuğu var! Yani Goku'nun canı ayrı, Kenshin'in canı ayrı değil. Bu yüzden kombolarınızı ve kimi ne zaman seçeceğinizi iyi düşünün. Goku ile Jojo'yu iyice pataklayıp Deku-chan ile bitirici darbeyi vurmak şahaneydi mesela.

Yüz animasyonları açısından Jump Force başarılı değil. Bazen kimin konuştuğunu bile karıştırabilirsiniz. Bunun dışında teknik olarak bir sıkıntısı yok. Hikayesini de biraz göz ardı edebilirseniz arkadaşlarınızla beraber şahane vakit geçirebileceğiniz şahane bir anime dövüş oyunu var karşınızda.

Puan: 83

ARTILAR

+ Birçok favori karakterin bir arada oluşu
+ Esnek kontroller
+ Eğlenceli üçe üç dövüşler

EKSİLER

- Yüz animasyonları fena
- uzun yükleme araları
- Senaryo olarak pek bir şey vadetmiyor

KÜNYE:

Yapım: Spike Chunsoft
Dağıtım: Bandai Namco Games
Tür: Dövüş
Platform: PC, PS4, XONE
Web: https://www.bandainamcoent.com/games/jump-force

Okuyucu Yorumları