Jupiter'den ilk görüntüler geldi!

Juno uzay aracı, Jüpiter yörüngesinden ilk fotoğrafları dünyaya göndermeye başladı!

Jüpiter'den ilk görüntüler geldi!

Neredeyse beş yıl boyunca Güneş Sistemi'nin en büyük gezegenine doğru yol alan NASA'nın Juno uzay aracı, Jüpiter'in kuzey kutbunun ve güney kutbundan yayılan ışıkların ilk fotoğraflarını göndermiş durumda. Bu görüntüler, uzay aracının enstrümanları çalışır durumda gezegenin yakınından ilk geçişinde çekilmiş.

NASA'nın söylediğine göre Juno, 27 Ağustos tarihinde Jüpiter'in bulutlarının 4.200 kilometre üstüne geldiğinde 36 yörüngesel uçuşun ilkini gerçekleştirdi.

NASA, görüntülerin Güneş Sistemi'nin gaz devi gezegenlerinde daha önce gözlemlenmemiş fırtına sistemleri ve hava aktiviteleri gösterdiğini söylemekte. NASA'nın sunduğu fotoğraf, Jüpiter'in güney kutbunun Juno uzay aracı tarafından 94.500km uzaktan yeni bir görüntüsünü sunmakta.

Jupiter'den ilk görüntüler geldi!
Juno'nun infrared ile çektiği görüntü...

Ancak bu geçişte Juno'nun sadece kameraları çalışmadı, aynı zamanda üzerinde taşıdığı çeşitli bilimsel araçlar da enerjilerine kavuşarak veri toplamaya başladılar.

Yapılan açıklamalara göre, özellikle güney kutbunun fotoğrafları, Dünya'dan çekilmesi mümkün olmayan görüntüler. Juno uzay aracı, 5 Ağustos 2011 tarihinde fırlatılmıştı ve Jüpiter'e 4 Temmuz 2016 tarihinde ulaştı...

Okuyucu Yorumları