Jüriye göre Google, patentleri ihlal etmemiş!

Google'ın canını sıkan Android davasında karar verildi! İşte Android'in kaderini belirleyen karar!

Android'in kaderi belli oldu!

Google'ın Android işletim sistemi, San Francisco'daki U.S. District Court mahkemesinin jürisine göre Oracle'ın patentlerini ihlal etmiyor. Bir haftadan uzun süren tartışmalardan sonra bu sonuca varan jüri, Oracle'ın Java'yla ilgili iki patent iddiasının herhangi bir ihlal içermediği sonucuna vardı.

U.S. District Court for the Northern District of California'da devam eden duruşma, üç parçaya ayrılmış bulunuyor: Telif hakları, patentler ve zararı çözümleme. Jüri, telif hakkı aşaması hakkında tam olmayan bir sonuca ulaşmış bulunuyor. Patent aşaması ise daha önemsiz olarak değerlendiriliyor, çünkü zararın fazla olmadığı bilgisi iletiliyor.

Google'ın yaptığı açıklama

Google'ın yaptığı açıklama

Oracle, Google'ı ilk olarak Android'deki 7 Java'yla ilgili patantle ilgili suçlamış, Google ise bu patentleri U.S. Patent & Trademark Office'e tekrar incelettirerek duruşmaya çıkacak patent sayısını 2'ye düşürmüştü.

Google, son gelişmelerin ardından şu açıklamayı yaptı: "Bugün jürinin vardığı sonuç, Android'in Oracle'ın patentlerini çiğnemediğidir. Bu, sadece Google için değil, tüm Android ekosistemi için bir zaferdir."

Oracle ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Davada konu olan patentler, Java programlarının çalıştığı sanal makine yazılımı, bellek ve performans yönetimini ilgilendiriyor.

Okuyucu Yorumları