JVC: Yeniden yazılabilir Dual Layer DVD

JVC, yaptığı açıklamaya göre üzerine kayıt yapılabilen iki katmana sahip olan yeniden yazılabilir bir DVD disk geliştirdi. DVD-RW standardındaki bu disk 8.5 GByte saklama kapasitesine sahip ve tek bir seferde tamamına yazılabilecek.

JVC: Yeniden yazılabilir Dual Layer DVD

JVC’den yapılan açıklamaya göre bu gelişim yüksek duyarlıklık bir kayıt katmanı sayesinde mümkün oldu. Bu yarı saydam katman DVD-RW’lerde şu ana kadar kullanılan veri folyolarından farklı olarak okumanın haricinde iyi yazma özelliklerine de sahip. Üretici, ayrıca “N Strateji” olarak adlandırılan bir yazma teknolojisi sayesinde söz konusu yarı saydam katmandaki bilgileri de rahatlıkla silebiliyor.

JVC, şu ana kadar iki geçişli prototipleri tamamladı. Bu sayede veri taşıyıcı katmanlar her ister taşıyıcı ve ister koruma katmanları olsun klasik araçlar ile üretilebilecekler. Daha sonra bunlar karşıt olarak birbirleri ile bağlanabilecekler.

JVC, yeni disklerin standardizasyonu için DVD forumuna başvurdu. Üretici, disklerin kullanımı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları