Kablolar, cebinizin şarj hızını etkileyebilir

Cep telefonunuzda kullandığınız ve standart sandığınız USB kabloları, aslında çok da standart değil!

Her USB kablosu aynı değil!

USB şarj adaptörünüz, akıllı telefonunuzu hızla şarj etmede önemli faktörlerden bir tanesi. Ancak görünen o ki sadece adaptör değil, kablonuz da şarj hızında oldukça etkili.

Reddit kullanıcısı Esteef, durumu şöyle açıklıyor: "USB kabloları, hem veri, hem de şarj kanallarına sahiptir. USB kablolarının yüzde 99'u 28/28 ölçülerindedir. Piyasada bulacağınız çoğu micro USB kablosu, çoğunlukla yeteri kadar iyi olmayan 28/28 kablolardır. Bu ise şarj sırasında 500mAh'yi zorlukla geçecekleri anlamına geliyor. Ancak tek sorun bu da değil. Kabloyu bir süre kullandıktan sonra micro USB bağlantısında sıkışmalar oluşmaya başlar. Bu, cihazınızla kablo arasındaki bağlantıyı olumsuz etkiler. Bu nedenle cihazınızın portunun gevşediğini düşünebilirsiniz, ancak kablonun zaman içinde hasar görmüş olma ihtimali yüksektir.

Çözüm ise 28/24 ölçülerinde bir kablo satın almak. Bu kablolar yüzde 60 daha kalındır ve 2 amperi kaldırabilir. Tablet veya büyük bir telefon aldığınızda size genellikle bu kablolardan verilir."

Dolayısıyla şarj hızınızda sorun varsa ve kablonuzdan şüpheleniyorsanız, 28/24 kabloları denemenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları