Kablolardan tamamen kurtaracak teknoloji

Çok yakında birbirine dolanan elektrik kablolarına veda edebiliriz. Peki ama nasıl?

Kablolara veda zamanı!

Oxford Üniversitesi araştırmacıları, bizleri kablo karmaşasından kurtaracak bir teknolojinin yakında hayatımıza girebileceğini söylüyorlar.

Bazı telefonlarda ve diş fırçalarında gördüğümüz endüksiyon şarjını temel alan teknoloji, halılardan giysilere kadar her şeye uygulanabiliyor. Teknoloji, hem güç, hem de veri iletimine izin veriyor. Dr. Chris Stephens, teknoloji sayesinde kablosuz, pilsiz bir masaya sahip olabileceğimizi, bu masa ile PC'ye, monitöre, klavyeye, fareye, telefona ve kameraya güç sağlayabileceğimizi söylüyor. Bu teknoloji bir monitörün yüzeyine uygulandığında, bir USB belleğini ekrana dokundurarak dosyaları aktarmak mümkün olabiliyor.

Teknoloji, meta materyallerde yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmış. Şu an 3.5 GBps veri aktarım hızına ulaştıklarını belirten Stephens, teknolojinin herhangi bir yüzeye uygulanabileceğini söylüyor.

Yeni teknoloji, araştırma takımı tarafından bir halıdan ampüle kadar çok şey üzerinde denenmiş. Dolayısıyla televizyonları ve oyun konsollarını halı veya duvar kağıdı yoluyla çalıştırmaması için bir neden yok.

Stephen ve takımı, şu an teknolojiyi herkes tarafından kullanılabilir hale getirmek için çalışıyorlar.

Okuyucu Yorumları