Kablosuz internet kurmak çok kolay değil!

Hiç 7.5cm kalınlığında çelik duvarlar içerisinde kablosuz internete bağlanmaya çalıştınız mı?

Kraliçe'nin Wi-Fi interneti!

1936 yılından kalma Queen Mary, okyanusu tam 1001 defa geçmiş bir gemi. Şimdi otel olarak kullanılıyor ve duvarları 7.5 santimetre kalınlığında! Elbette içerisinde kalan konuklara güven veren bir kalınlık. Ancak öte yandan burada kalıp odasında kablosuz internet keyfi yaşamak isteyen kullanıcılar için, bu 7.5 santimlik kalınlık hiç de keyifli olmuyor.

IT bölümü bu gemideki kablolu interneti geçtiğimiz sene kablosuzla değiştirmeye başlamıştı. Kablolu bağlantıdan konuklar pek memnun değildi. Ancak 314 misafir odasını ve neredeyse 25000 metrekarelik alanı Wi-Fi ile kapsamak hiç de kolay olmadı. 7.5 santim kalınlığındaki metal duvarları hiçbir sinyal geçemiyordu. Queen Mary IT Sistem Analizcisi Edgar Stevens'a göre normal Wi-Fi teknolojisiyle bütün gemiyi kablolardan kurtarmak için 90 bağlantı noktası gerekecekti.

Peki sorunu nasıl çözdüler?

Büyük engelleri aşmak...

Büyük engelleri aşmak...
1936'dan bugüne hala yüzüyor...

Bunun yerine Ruckus Wireless'ın esnek sinyal oluşturan teknolojisi kullanılarak engeller aşıldı ve 33 bağlantı noktası bütün gemiye kablosuz interneti yaymaya yetti. Ruckus ZoneFlex 2943 802.11g erişim noktası, antenleriyle Wi-Fi sinyallerini engellerin çevresinden yönlendirebiliyor.

Elbette zamanın sanat şaheseri sayılan bu gemide pek çok zorluk bulunuyor. Gemi limana yanaştığında sahilden kablo çekilebilse de DSL bağlantı için mesafe çok uzak kalıyor. T-1 harlar 1.5Mbps hız için çok yüksek fiyatlı. Bu yüzden gemi internete mikrodalga ile 2Mbps indirme ve 2Mbps yükleme hızıyla bağlanıyor. Bir diğer sorun ise gemide çok az fiş olması. 3G bağlantı ise imkansız.

Bütün bunlara karşın Queen Mary gözde bir tatil mekanı olmayı sürdürüyor. Geminin teknik ekibi sorunlara alternatif çözümler üretmeyi sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları