Kablosuz şarj teknolojisi, Toyota'ya da geldi

Eğer bu arabalardan birini alırsanız; cep telefonunuz için şarj derdi tamamen tarihe karışacak!

Şarj derdine kesin çözüm!

Qi ismi verilen kablosuz şarj teknolojisi, yavaş yavaş arabalarda da yerini almaya hazırlanıyor. Bu yenilikçi atılımı gerçekleştiren ilk firma ise Toyota olacak.

Qi, akıllı cihazınızı herhangi bir kablo bağlantısı olmaksızın araç içinde bulunan bir mat üzerine yerleştirerek şarj etmenizi sağlıyor. Söz konusu teknoloji, bundan sonra Toyota'nın Avalon modellerinde dahili olarak sunulacak.

Avalon'un hem benzinli hem de hibrid modellerinde yer alacak teknoloji, aracın ön konsolunda bulunan ve "ebin" denilen yüzeye cihazınızı iliştirmek suretiyle kullanılabilecek. Üstelik cihazınızı yerleştirdiğiniz yüzey, kayma ve düşmelere karşı özel olarak tasarlanmış.

Toyota Avalon baş mühendisi Randy Stephens, "Kablo veya herhangi bir bağlantı olmaksızın kullanılan bu teknoloji, Toyota'nın tüketici deneyimini daha kaliteli hale getirecek yeniliklerin öncüsü olacak." ifadelerini kullandı.

Avalon'larda 1,950 dolardan sunulacak Qi teknoloji paketi; LG Google Nexus 4, Nokia Lumia 920 ve HTC Windows Phone 8X de dahil olmak üzere tam 34 adet telefon modeliyle uyumlu olacak.

Okuyucu Yorumları