Kablsuz şarjda yeni standart!

Geliştirilen yeni kablosuz şarj standardı, ceplerinizi durdukları yerde şarj edecek kadar iddialı!

Kablsuz şarjda yeni standart!

Kablosuz şarj alanında teknolojiler birbiriyle savaşarak standart haline gelmeye çalışıyorlar. Bu alandaki çatışmayı, 80'li yıllardaki Beta-VHS veya yakın geçmişteki HD-DVD ve Blu-ray teknolojileri arasındaki standartlaşma savaşına benzetebilirsiniz.

Telefon üreticileri kendileri için en karlı olan teknolojiyi destekleyen ürünler çıkarırken, kullanıcılar ise kendileri için en pratik olan teknolojiyi görmek istiyor.

Şimdi Rezence Technology'nin geliştirdiği yeni kablosuz şarj teknolojisi de standartlaşma yarışına katıldı. Yeni teknoloji rakiplerinden, daha uzun menzilli olmasıyla ayrılıyor. Böylece telefonu doğrudan şarj cihazının üzerine koyma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Şarj cihazı yakında olduğu sürece, telefon nerede durursa dursun şarj oluyor. Hatta şarj cihazı rakiplerinin aksine, çevredeki metal cisimler için tehlike de oluşturmadığı için, mutfak gibi metal gereçlerin bol bulunduğu ortamlarda da kullanılabiliyor.

Bu teknolojinin kullanıcılar için çok daha pratik olduğu bir gerçek. Bakalım üreticiler onu destekleyecekler mi; yoksa Nokia gibi devler, Qi standardını kullanmakta diretecek mi?

Okuyucu Yorumları