Kaçırılmayacak Chrome eklentileri

Google'ın tarayıcısı Chrome'u bambaşka bir boyuta taşıyın: İşte bunu yapabilecek 6 eklenti...

Bambaşka bir Chrome!

Google Chrome her geçen gün kullanıcılar arasında daha popüler hale geliyor. Bunda günden güne artan eklenti sayısının da payı büyük. Fakat Chrome'un sürekli gelişen eklenti kütüphanesinde gerçekten faydalı olanları ayırt etmek de giderek zorlaşıyor. Bu yüzden sizin için en faydalı Google Chrome eklentilerinden bazılarını seçtik.

Google Mail Checker Plus
Pek çok Chrome kullanıcısı gibi sizin de web tabanlı ücretsiz e-posta servislerinde tercihiniz Gmail'den yanaysa, bu eklenti ile e-posta sisteminizi çok daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Gmail açık değilken bile yeni mesaj geldiğinde sizi uyaran ve mesaj ile ilgili kısa bileri görmenizi sağlayan bu eklenti, Chrome'un en popüler eklentilerinden biri.

IE Tab
Bazı web geliştiricileri hala önceliği Internet Explorer'a veriyor ve sitelerini özellikle IE için tasarlıyorlar. Chrome'dan vazgeçmeden bu siteleri olmaları gerektiği gibi görmek mümkün. IE Tab adlı eklenti bir siteyi Internet Explorer'a uyumlu bir sekmede açmanızı sağlıyor.

Google Calendar ve Docs PDF/PowerPoint Viewer

Google Calendar ve Docs PDF/PowerPoint Viewer

Google Calendar
Google tarafından geliştirilmiş Chrome'da en beğenilen eklentilerden birinin Google tarafından geliştirilmiş bir eklenti olması sürpriz olmamalı. Google'ın popüler takvim servisi Google Calendar'ı etkili bir şekilde kullanmanızı sağlayan bu eklenti ile farklı siteleri ziyaret ederken takviminizi güncelleyebilirsiniz.

Docs PDF/PowerPoint Viewer
PDF, Powerpoint ve diğer ofis dosya türlerini tarayıcınız içerisinden en hızlı şekilde görüntülemek için geliştirilmiş bu eklenti sayesinde gerekli programlar sisteminizde yüklü olmasa bile, sadece bu eklenti yardımı ile dokümanları görüntüleyebilirsiniz.

gleeBox ve FastestChrome - Browse Faster

gleeBox ve FastestChrome - Browse Faster

gleeBox
Klavyesini fareden daha çok sevenler için geliştirilmiş bu özel eklenti, Chrome kullanıcılarının pek çok işlemi sadece klavyeyi kullanarak gerçekleştirmelerini sağlıyor. gleeBox'ın nasıl kullanılacağına dair temel bilgileri ise (İngilizce olarak) şu adresten öğrenebilirsiniz.

FastestChrome - Browse Faster
Firefox'daki popüler FasterFox'un Chrome sürümü olan FastestChrome temel olarak Google Chrome'u kullanarak bilgiye daha hızlı ulaşmanızı sağlamayı hedefliyor. Özellikle internette araştırma yaparken, Wikipedia ve benzeri kaynaklara göz atmak istediğinizde FastestChrome işinizi çok kolaylaştırabilir.

Okuyucu Yorumları