Kafaları karıştıran "şey!"

"Durdurulamaz" denilen dev makineyi bu "şey" durdurdu. Ama bu "şeyin" ne olduğunu bilen yok!

Kafaları karıştıran "şey!"

Dünya'nın en büyük tünel açma makinesi Bertha, Seattle'ın altında çalışırken bir sorun ile karşılaştı. New York Times'ın haberine göre, yaklaşık 100 metre uzunluğundaki ve 5 kat yüksekliğindeki makine, bilinmeyen bir cisim yüzünden durmak zorunda kaldı. Neredeyse hiçbir şey tarafından durdurulmayacak şekilde üretilmiş olan Bertha'nın durmasına sebep olan cismin ne olduğu ise bilinmiyor. Mühendisler tarafından tanımlanamayan cisim, araştırmacıları tarafından halen "the object" olarak tanımlanıyor.

Bazılarının iddiasına göre, Bertha'nın karşılaştığı engel buz çağından kalmış birkaç devasa kaya parçası. Bazıları ise karşılaşılan şeyin "gömülmüş tren motorları" olabileceğini düşünüyor. Tabii ki iddiaların arasında "Megatron" ile karşılaşılmış olabileceği iddiası var ki; gerçek ise oldukça ilginç olacağı kesin.

Özellikle şehirde yaşayanların inandığı iddia ise, 1800'lerde gömülmüş ve üzerine yenisi yapılmış olan eski Seattle'ın bir şekilde makinenin karşısına çıktığı ve makineyi durdurduğu.

Daha önemli olan sorun ise makinenin ön kısmında herhangi bir kamera, pencere ve benzeri görüş araçları bulunmaması. Yani makinenin önüne çıkmış olan şeyi mühendislerin rahatlıkla görmesi mümkün değil. Yapılması amaçlanan şey ise, astronotların uzay yürüyüşü yaptığı gibi, mühendislerin makinenin dışına bir koruma giysisi içerisinde çıkıp daha ufak aletler ile makinenin çevresine geçmeye çalışmaları. Veya yüzeyden aşağıya doğru delikler açılarak bu şekilde de bir inceleme yapılabilir ancak yöneticiler bu yöntemi sadece ilk yöntem başarısız olursa kullanmak istiyorlar.

Ancak mühendislerin bu şekilde uzun süre çalışmaları çok mümkün değil çünkü bir atmosferik basınç altında kalacaklar. Hatta geri dönerken özel bir bölmede bir süre beklemeleri de gerekecek.

Okuyucu Yorumları