Kağıttan Bükülebilen Ekranlar Gerçek Olabilir!

Elinize aldığınız bir kağıdın aslında bükülebilen bir ekran olduğunu göreceğimiz günler, çok uzak olmayabilir!

"Kağıt ekran" gerçeğe yaklaştı!

Kağıt gibi bükülebilen ekranlar üzerinde çalışan Güney Çin Teknoloji Üniversitesi, yaptığı testlerin sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın sonuçları, esnek ekranla ilgili çalışmaların çoğunun şu an maliyetler nedeniyle kesintiye uğradığını söylüyor.

Kağıttan Bükülebilen Ekranlar Gerçek Olabilir!

American Chemical Society'nin yayınladığı araştırma notlarına göre polimer inceliğinde film üretmekte kullanılan teknolojinin maliyeti, iş büyük ölçeklerde üretime geldiğinde kısıtlayıcı boyutlara ulaşıyor. Kağıt ise bunun tam tersine kolay ve ucuz bir biçimde üretilebiliyor. Araştırmacılar, sorunları aşmak üzere kağıdı bir iyonik jel ile kaplamayı düşünüyorlar.

İyonik sıvıların iletken madde oluşturmak için elverişli olmasının nedeni, bu sıvıların çoğunlukla iyondan oluşması ve negatif veya pozitif elektrik taşıyabilmeleri. Kağıt iyonik jelle kaplandığında, iki sayfa arasına alınıyor ve ortaya elektriği iletebilen ince bir film çıkıyor. Elektrik yaprak üzerinden geçtiğinde kağıt aydınlanıyor.

Araştırmaya göre iletken kağıt oldukça dayanıklı ve "5.000 kez katlanıp açılmaya, performansta ihmal edilebilir değişikliklerle" dayanıyor ve "iki aydan fazla" kullanım ömrü sunuyor. Daha da önemlisi kağıdı üretmesi kolay ve ucuz. Bir metre karelik kağıdın sadece 1,30 dolara üretilebildiği, dakikada 20 metrelik bir kağıdın üretilebildiği söyleniyor.

İyonik kağıdın katlanabilen ekran piyasasını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.

Okuyucu Yorumları